Διεθνές συνέδριο μελετητικών γραφείων στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο μελετητικών γραφείων στην Αθήνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες απαιτήσεις της αγοράς και το τοπίο που διαμορφώνεται για τις μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες είναι το θέμα του φετινού διεθνούς συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) στην Αθήνα. Το θέμα θα αναπτύξουν Ελληνες και διεθνείς ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μελετητικών-Συμβουλευτικών Ενώσεων.

«Ο μελετητικός – συμβουλευτικός κλάδος έχει και οφείλει να έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, ως ο πρώτος πυλώνας του συστήματος υλοποίησης τεχνικών και αναπτυξιακών έργων, αλλά και προγραμμάτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», λέει ο πρόεδρος του ΣΕΓΜ, Κώστας Καλέργης. «Με δεδομένη την πολυετή ύφεση του κλάδου, τον περιορισμό των δημοσίων επενδύσεων και τον χαμηλό ρυθμό προσέλκυσης και υλοποίησης επενδύσεων, η εξεύρεση νέων διεξόδων και ευκαιριών, η προώθηση μέτρων και πολιτικών για την υγιή και εξωστρεφή ανάπτυξη και, τέλος, η προσαρμογή στις σύγχρονες –διεθνείς και εγχώριες– απαιτήσεις είναι κρίσιμα θέματα τόσο για τον μελετητικό κλάδο όσο και για την πολιτεία. Ο μελετητικός κλάδος μπορεί να συμβάλει στην εξωστρέφεια της χώρας, ως προπομπός διείσδυσης ελληνικών εταιρειών σε αναπτυσσόμενες αγοράς, κάτι που την περίοδο αυτή είναι και βασικό ζητούμενο».

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου (ξενοδοχείο Χίλτον), θα προσεγγίσει θέματα όπως οι δυνατότητες της εθνικής οικονομίας για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής, τα νέα χρηματοδοτικά μοντέλα και τα νέα πεδία δραστηριοτήτων: για παράδειγμα η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (θέμα ιδιαίτερα ανερχόμενο σε ευρωπαϊκό επίπεδο), η συντήρηση των υποδομών, οι «έξυπνες πόλεις», οι αστικές αναπλάσεις, η πράσινη ενέργεια, η διαχείριση υδάτων, η 4η βιομηχανική επανάσταση και η νέα ψηφιακή εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή