Παναθηναϊκός: Ολοι θα κριθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Ολοι θα κριθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψήφος εμπιστοσύνης του Γιάννη Αλαφούζου και του Νίκου Νταμπίζα στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη, κόντρα στα αποτελέσματα-σοκ των δύο τελευταίων αγωνιστικών, άλλαξε θεαματικά το σκηνικό των τελευταίων ωρών και διατηρεί τα πράγματα ως είχαν, πριν από τις 2 ήττες με 3-1 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και 4-0 από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Αν και είχε εκφράσει δημόσια τους προβληματισμούς του για την ανεξήγητη καθίζηση της ομάδας και είχε αφήσει ανοικτό το σενάριο να παραιτηθεί, ο 50χρονος τεχνικός δέχθηκε ξεκάθαρη στήριξη απ’ όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη διοίκηση, με συνέπεια να αποδεχθεί την απόφαση του κ. Αλαφούζου να παραμείνει στο τιμόνι του Παναθηναϊκού τουλάχιστον μέχρι το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, το αποτέλεσμα και η εικόνα του οποίου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.

Αν υπάρξει αντίδραση και εμφανιστούν οι «πράσινοι» ανταγωνιστικοί απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο», ο Δώνης θα πάρει κι άλλο χρόνο για να προσπαθήσει να αναστρέψει την κατάσταση. Αν όμως τα πράγματα κυλήσουν ξανά με τον ίδιο τρόπο, επόμενη ευκαιρία θα είναι απίθανο να έχει.

Ο δρόμος για την παραμονή του Δώνη είχε ανοίξει λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή το απόγευμα με τον Γιάννη Αλαφούζο, παρουσία και του Νίκου Νταμπίζα. Με την επιστροφή της αποστολής από τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας «μάντρωσε» τους παίκτες στο Κορωπί και, αφού πρώτα έριξε με σκληρή γλώσσα στις δικές τους πλάτες το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, τους ζήτησε εν συνεχεία να τοποθετηθούν ανοικτά και να δώσουν τη δική τους εξήγηση για την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές πήραν τον λόγο και αναγνώρισαν τα δικά τους λάθη στο «ναυάγιο» του τελευταίου μήνα, τονίζοντας ότι δεν έχουν κανένα παράπονο από τον Δώνη και τη δουλειά του. Υπήρξε, μάλιστα, η πρόταση να βγάλουν ανακοίνωση στήριξης του προπονητή, αλλά κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να προκαταλάβουν τις αποφάσεις της διοίκησης.

Το απόγευμα ακολούθησε η συνάντηση (κράτησε περίπου 1,5 ώρα) του κ. Αλαφούζου με τους Δώνη, Νταμπίζα, όπου ο μεγαλομέτοχος έδειξε μεν τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα της ομάδας, αλλά έκρινε ότι, υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, μια βαθιά τομή θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερες ζημίες παρά κέρδη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή