Εκπαίδευση: Παραίτηση με αιχμές για την αξιολόγηση στα διετή προγράμματα

Εκπαίδευση: Παραίτηση με αιχμές για την αξιολόγηση στα διετή προγράμματα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμές τόσο προς τον τέως υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου όσο και προς τη νυν Νίκη Κεραμέως υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΣΕΚΑΑΔ) –αντικατέστησε το ΕΣΥΠ– ο Σπύρος Γεωργάτος, νυν αντιπρύτανης του Παν. Ιωαννίνων. Ο κ. Γεωργάτος αναφέρει ότι το Συμβούλιο, παρά τα προβλήματά του –π.χ. δεν είχε τεχνική υποστήριξη, ενώ μέλη του απουσίαζαν συστηματικά–, «λειτούργησε με υπεύθυνο τρόπο, χωρίς να ενδώσει στις πιέσεις της συγκυρίας».

Ενδεικτικά, όφειλε να αξιολογήσει τα 60 νέα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχαν θεσμοθετηθεί επί Κ. Γαβρόγλου και επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα ΑΕΙ. «Μολονότι οι προθεσμίες πίεζαν ασφυκτικά, το Συμβούλιο δεν ενέδωσε στον πειρασμό να αξιολογήσει “μαζικά” τις προτάσεις διετών προγραμμάτων, που υποβλήθηκαν πριν από μερικούς μήνες. Μέσα στον χρόνο που ήταν διαθέσιμος, καταφέραμε να αξιολογήσουμε περίπου είκοσι και να επιλέξουμε ορισμένες. Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν ήταν πολύ αξιόλογες».

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Γεωργάτος δήλωσε ότι η γνώμη του Συμβουλίου στην ουσία αγνοήθηκε όταν δεν ήταν θετική υπέρ ενός προγράμματος. Ο κ. Γεωργάτος αφήνει αιχμές και κατά της κ. Κεραμέως. «Αντιλήφθηκα γρήγορα ότι η αρνητική στάση ορισμένων μελών του Συμβουλίου οφειλόταν σε πολιτικές –και μικροπολιτικές– σκοπιμότητες. Παρ’ όλα αυτά, θα είχα παραμείνει στη θέση αν δεν συνέβαινε να ανασταλεί η έναρξη λειτουργίας των διετών προγραμμάτων αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Η απόφαση αυτή με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι επεξεργασίες του ΕΣΕΚΑΑΔ δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν», αναφέρει στην επιστολή του προς την υπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή