Επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σύμπαν για όλους» είναι ο τίτλος του επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ξεκινάει σε πιλοτική φάση άμεσα και φέρει την υπογραφή κορυφαίων οργανισμών διεθνώς.

Το πρόγραμμα διοργανώνουν το πείραμα CMS (ένα από τα δύο μεγάλα πειράματα του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής, CERN), το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής του Καναδά Perimeter και το European Gravitational Observatory, ενώ από την Ελλάδα μετέχουν το ΕΜΠ (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών), το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φυσικής), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ιδρυμα Ευγενίδου, η Σχολή Χιλλ και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Το πρόγραμμα, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνει έναν πιλοτικό κύκλο επιμορφωτικών μαθημάτων για εκπαιδευτικούς, από κορυφαίους εισηγητές από όλο τον κόσμο, σε τρία αντικείμενα: α) επαφή με τις σύγχρονες θεωρίες Φυσικής, μέσα από πειράματα Φυσικής με απλά υλικά, β) επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες, νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, επιστημονικά νέα, γ) επαφή με τα μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και γνωριμία με τους ερευνητές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «στόχοι του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών να μεταφέρουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και την ερευνητική κουλτούρα στους μαθητές τους, λειτουργώντας παράλληλα ως πρότυπα και πολλαπλασιαστικοί παράγοντες στην τοπική τους κοινωνία, η έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων και συμμετοχικών εκπαιδευτικών δράσεων μέσα και έξω από την τάξη με τον σχεδιασμό βιωματικών πειραμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μαθητών».

Στην πιλοτική αυτή φάση θα επιλεγούν 30 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον νομό Αττικής. Στην αμέσως επόμενη φάση το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν από σήμερα έως και 6 Οκτωβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Ιδρυμα Ευγενίδου τα τρία Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Η δράση χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Ευγενίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή