Creta Farms: Αποδέχθηκε τους όρους των τραπεζών ο Μ. Δομαζάκης

Creta Farms: Αποδέχθηκε τους όρους των τραπεζών ο Μ. Δομαζάκης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους όρους των τραπεζών φέρεται να αποδέχθηκε τελικά χθες ο Μάνος Δομαζάκης προκειμένου να ενεχυριάσει όλες τις μετοχές του, ύστερα από τις πιέσεις που του άσκησαν οι τράπεζες. Το γεγονός αυτό αναμένεται να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία αναζήτησης νέου επενδυτή στην Creta Farms. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος ο επικεφαλής της αλλαντοβιομηχανίας είχε δεχθεί να ενεχυριάσει μέρος μόνο των μετοχών του, θέτοντας όρους για τις υπόλοιπες, κάτι που είχε απορριφθεί από τις πιστώτριες τράπεζες.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι τράπεζες φέρεται να ήταν αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν το «όπλο» τής μη συναίνεσης για υπαγωγή στο άρθρο 106α. Ειδικότερα, κύκλοι με γνώση της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι εάν αρχίσει η έκδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές της Creta Farms, η εταιρεία, για να αποφύγει τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, που προβλέπει την προστασία από τους πιστωτές της. Η αίτηση αυτή, όταν κατατίθεται χωρίς να έχει προηγηθεί κατάθεση αίτησης για συμφωνία εξυγίανσης, θα πρέπει να έχει τη συναίνεση του 20% τουλάχιστον των πιστωτών της εταιρείας. Οταν έχει προηγηθεί συμφωνία εξυγίανσης, θεωρείται de facto ότι υπάρχει η συναίνεση τουλάχιστον του 60% των πιστωτών, στο οποίο περιλαμβάνεται τουλάχιστον το 40% των τυχόν εμπραγμάτως ασφαλισμένων πιστωτών.

Εκτός από την ενεχυρίαση των μετοχών, υπάρχει και μία ακόμη εκκρεμότητα, η οποία μάλιστα απορρέει από την αρχική συμφωνία που έγινε ανάμεσα στους αδελφούς Δομαζάκη και στις πιστώτριες τράπεζες, ύστερα από την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη. Αν και η συμφωνία προέβλεπε ότι το σύνολο των σημάτων και δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν τις δραστηριότητες της Creta Farms έπρεπε να μεταβιβαστούν έως τις 31 Ιουλίου 2019 στην Creta Farms από τη Novaplot (εταιρεία συμφερόντων των βασικών μετόχων), αυτό ακόμη δεν έχει γίνει από την πλευρά του Μ. Δομαζάκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή