Ρώσος κοσμοναύτης: Καλό θα ήταν να οπλοφορούμε κατά την επιστροφή μας στη Γη

Ρώσος κοσμοναύτης: Καλό θα ήταν να οπλοφορούμε κατά την επιστροφή μας στη Γη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Κονονένκο πιστεύει ότι τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επιστρέφοντας στη Γη ενδέχεται να χρειάζεται να έχουν στο σακίδιο έκτακτης ανάγκης, που έχουν μαζί τους, κι ένα όπλο για κάθε ενδεχόμενο.

«Το διαστημόπλοιο που επιστρέφει μπορεί να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε σημείο της Γης…Πιθανόν, αν είναι μια δύσβατη περιοχή, να χρειασθούμε ένα ειδικό μαχαίρι με το οποίο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα καταφύγιο. Πιθανόν να χρειαστούμε ένα όπλο, επειδή τα άγρια ζώα κανείς δεν τα έχει καταργήσει στην Γη», δήλωσε ο Κονονένκο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο κέντρο εκπαίδευσης των κοσμοναυτών.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης επισήμανε ότι το διαστημόπλοιο που επιστρέφει «μπορούν αρκετά γρήγορα να το δουν» , όμως για την αναζήτησή του και την απομάκρυνση των κοσμοναυτών από αυτό μπορεί να χρειασθεί περισσότερος χρόνος.

Στο σακίδιο έκτακτης ανάγκης, που έχει κάθε κοσμοναύτης, υπάρχει ένας μικρός αριθμός εργαλείων, υλικών, ειδών διατροφής, φαρμάκων και άλλων ειδών που είναι αναγκαία για την επιβίωση των κοσμοναυτών σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης είτε κατά την εκτόξευση είτε κατά την επιστροφή τους στη Γη.

Τη Δευτέρα η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία Roskosmos, ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορες προτάσεις που γίνονται αναφορικά με το τι πρέπει να περιέχει το σακίδιο έκτακτης ανάγκης, που θα έχουν οι κοσμοναύτες στο επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Αριόλ», που παλιότερα ήταν γνωστό ως «Φεντεράτσια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή