Τσάμπιονς Λιγκ: Κερδισμένα τα… αουτσάιντερ τη χθεσινή βραδιά

Τσάμπιονς Λιγκ: Κερδισμένα τα… αουτσάιντερ τη χθεσινή βραδιά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες ξεκίνησαν τα φαβορί των ομίλων χθες, με το 0-0 να σφραγίζει το Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα, ενώ η Νάπολι με πέναλτι – εφεύρεση του διαιτητή, αλλά και του βιντεοδιαιτητή, προηγήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ και επικράτησε τελικά με 2-0 ύστερα από παιδαριώδες λάθος της άμυνας των πρωταθλητών Ευρώπης. Η Βαλένθια πήρε μεγάλη νίκη επί της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 1-0 (οι «μπλε» αστόχησαν πέναλτι με τον Μπάρκλεϊ στο 82΄), ενώ η Λειψία εφαρμόζοντας τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, αλλά και αυτόν του… VAR, επικράτησε στη Λισσαβώνα της Μπενφίκα με 2-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων γλίτωσε το… πατατράκ μέσα στην έδρα της η Ιντερ, αφού στην πρεμιέρα της για το Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απέφυγε ήττα-σοκ από τη Σλάβια Πράγας στο «Τζουζέπε Μεάτσα», αποσπώντας τελικά το 1-1. Ο Αγιαξ… έσωσε την τιμή των φαβορί και «άστραψε» με 3-0 επί της Λιλ.

Στο Σάλτσμπουργκ ο 19χρονος Ερλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση και μάλιστα στο α΄ ημίχρονο (5-1) της αναμέτρησης της τοπικής ομάδας με την Γκενκ. Τελικό σκορ 6-2…

Η Λιόν αντέδρασε νωρίτερα στο αντίστοιχο προβάδισμα της Ζενίτ, αλλά η ρωσική ομάδα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Γαλλία, που την αφήνει σαφώς ικανοποιημένη.

Δύο σούπερ αναμετρήσεις προσφέρει στη δεύτερη βραδιά του το Τσάμπιονς Λιγκ απόψε, καθώς οι φίλαθλοι θα απολαύσουν τα ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Γιουβέντους.

Το «Παρκ ντε Πρενς», που έχει διχαστεί λόγω της παρουσίας του Νεϊμάρ, απόψε δεν θα έχει σχετικά διλήμματα, καθώς ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ που δεν κατάφερε να φύγει από την Παρί θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από την αποψινή μάχη με τη Ρεάλ. Πάντως, η ποινή του μειώθηκε από τρεις σε δύο αγωνιστικές. Απόντες ακόμη θα είναι και άλλοι δύο μεγάλοι αστέρες της πρωταθλήτριας Γαλλίας, ο Κιλιάν Μ’μπαπέ και ο Εντινσον Καβάνι, λόγω τραυματισμών, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μάουρο Ικάρντι. Η Ρεάλ, απρόβλεπτη ως συνήθως στην απόδοσή της, θα έχει και τα τρία επιθετικά της ατού ετοιμοπόλεμα, τους Καρίμ Μπενζεμά, Χάμες Ροδρίγες και Εντέν Αζάρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έρχεται ξανά στη Μαδρίτη, πάλι για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο με τη φανέλα της Γιουβέντους όπως είχε κάνει στις αρχές του 2019, πριν οδηγήσει με χατ τρικ στη ρεβάνς τη «μεγάλη κυρία» στην ανατροπή-πρόκριση επί των «κολτσονέρος». Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, λοιπόν, ετοιμάζει την εκδίκησή της απόψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή