Αναζητούν πρόσθετα κεφάλαια για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Αναζητούν πρόσθετα κεφάλαια για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον κεφάλαια για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» αναζητεί η κυβέρνηση, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν εκδηλώσει ιδιοκτήτες ακινήτων. Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατμηθούν σε μικρότερα υποσύνολα οι επόμενες 2 ομάδες Περιφερειών. Χθες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν για όλες. Υποβλήθηκαν συνολικά 11.880 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 148,5 εκατ. ευρώ.

Καταχωρίστηκαν συνολικά 20.670 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

• Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά.

• Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο.

• Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική.

• Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο.

• Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία.

«Το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο απ’ ό,τι αναμέναμε. Εξετάζουμε αν μπορούμε να βρούμε επιπλέον χρήματα για να ενταχθούν περισσότεροι στο πρόγραμμα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σημειώνει πως «μπορεί αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο, το πληροφοριακό σύστημα να μην κατέρρευσε, αλλά χαρακτηρίστηκε ήδη από τις πρώτες ώρες της πρώτης ημέρας από πολλά προβλήματα πρόσβασης, όπως και το ΥΠΕΝ αναγνώρισε με τη σχετική χθεσινή του ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε από τους χρήστες «υπομονή».

«Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αφόρητη πίεση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων, για κάτι που δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ χιλιάδες μηχανικοί έχουν επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες τους, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με την εξαιρετικά χαμηλή αμοιβή που προβλέπεται να επιχορηγεί το πρόγραμμα», επισημαίνει ο κ. Στασινός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή