Αποσφραγίζεται η δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Αποσφραγίζεται η δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γνώση των εμπλεκομένων αλλά και των βουλευτών περιέρχεται σήμερα το περιεχόμενο της δικογραφίας που αφορά στους χειρισμούς γύρω από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Χθες η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι η εισήγησή της θα είναι συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου όσον αφορά χειρισμούς και παρεμβάσεις του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, όχι όμως και του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, ενώ χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη προς συνεργάτες του:

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας».

Αποσφραγίζεται η δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis-1

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και για την υποβολή σχετικού αιτήματος απαιτείται η συγκέντρωση 30 υπογραφών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκαναν λόγο για  φαρσοκωμωδία «της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα».

Καλούσαν  μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη «να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει».

Μετά την ενημέρωση για την διαβίβαση της δικογραφίας από το προεδρείο της Βουλής, ο φάκελος αποσφραγίζεται, οι εμπλεκόμενοι μπορούν να πάρουν αντίγραφο του περιεχομένου ενώ οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να τον μελετήσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για το αν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή