Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης και Ερευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας διοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, με θέμα «Γλωσσικό ζήτημα: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο εκπαιδευτικός δημοτικισμός». Στις 7 μ.μ. Ξενοφώντος 2Α.

– H Γεννάδειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών διοργανώνει τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής», ένα τετραήμερο φεστιβάλ (18-21/9) υψηλού επιπέδου με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Στις 8.30 μ.μ. Αναπήρων Πολέμου 9.

– Ο Γιάννης Χαρούλης δίνει αποχαιρετιστήρια συναυλία με τραγούδια που έχουν ρίζες στην παράδοση, αλλά και σύγχρονο παλμό. Στις 9 μ.μ. Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη.

– Ανοίγει αυλαία σήμερα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros (18-22/9), θέτοντας φέτος στο επίκεντρό του το περιβάλλον και την κοινωνία, με διαγωνιστικά τμήματα και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Σύρος.

– Οι «Απρόβλεπτες Συναντήσεις» στο καφέ του «Ιανού» ξεκινούν για τη φετινή περίοδο με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα που υποδέχεται την έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη και τον έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη. Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μια αγκαλιά για το Alzheimer», στην αίθουσα «Prive» της Αίγλης του Ζαππείου. Από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ζάππειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή