Τσάμπιονς Λιγκ: Eνα ακόμη μεγάλο ταξίδι για Ολυμπιακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Eνα ακόμη μεγάλο ταξίδι για Ολυμπιακό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο Καραϊσκάκη την Τότεναμ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας να ξεκινήσει με τον πλέον ιδανικό τρόπο το ταξίδι του στα αστέρια. Απέναντί του η φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης Τότεναμ, η οποία υπό την καθοδήγηση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει αλλάξει επίπεδο και στόχους όσον αφορά στην ευρωπαϊκή παρουσία της.

Αυτή είναι η 3η φορά που οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σε πρεμιέρα τη φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, μετρώντας μάλιστα δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Συγκεκριμένα στις 18/9/02 είχαν αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη, σε μία από τις πιο λαμπρές βραδιές τους, καθώς είχαν επικρατήσει με 6-2. Η δεύτερη φορά ήταν στις 16/9/14, με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός επικρατεί ξανά και με σκορ 3-2. Παράλληλα, η αποψινή θα είναι 14η πρεμιέρα στο γήπεδό του. Στις προηγούμενες 13, ο Ολυμπιακός έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Αυτά όμως είναι παρελθόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους μία ακόμη πρόκληση και για να αντεπεξέλθουν σε αυτή, πρέπει να είναι –όπως τόνισε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς– καταιγιστικοί.

«Αυτό που περιμένω από την ομάδα μου είναι να παίξει στο επίπεδο που συνηθίζει, να είναι επιθετική, καταιγιστική, να βγάλει ποιότητα, να έχει συγκέντρωση, κουράγιο και αποφασιστικότητα. Δεν θέλουμε να θεωρούμαστε το φαβορί, γιατί πολύ απλά δεν είμαστε. Παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Στο γήπεδό μας πάντα η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Η στήριξή του είναι πολύ σημαντικό όπλο για εμάς. Μέσα σε αυτό το γήπεδο μπορούμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Παράλληλα, φωτογράφισε την παρουσία του Σεμέδο στο αρχικό σχήμα, προσθέτοντας ότι έχει καταλήξει στους παίκτες που θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Ετσι και σύμφωνα με αυτά που έχει δείξει και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ραντεβού του Ολυμπιακού, ο Μαρτίνς θα βασιστεί στο 4-3-3 με τους: Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο ή Σισέ, Μεριά, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα, και πιθανότατα Γκερέρο και όχι Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, πριν η ομάδα του αναχωρήσει για την Ελλάδα, προανήγγειλε ροτέισον, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στους παίκτες που θα μείνουν εκτός. Παρ’ όλα αυτά στη χθεσινή συνέντευξη επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι είναι υποχρέωση της Τότεναμ να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή