Frontex: 9.300 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Frontex: 9.300 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα τον Αύγουστο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 9% αυξήθηκε τον Αύγουστο ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη μέσω των κυριότερων μεταναστευτικών διαδρομών της Γηραιάς Ηπείρου σε σχέση με τον περασμένο μήνα, τον Ιούλιο «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου», όπως γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Frontex.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών και προσφύγων με προορισμό την ΕΕ τον Αύγουστο ανήλθε στους 12.900, εκ των οποίων οι 9.300 πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για διπλάσιο μέγεθος ατόμων σε σχέση με τον ίδιο μήνα τον Αύγουστο του 2018, σημειώνει η Frontex, επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των βαρκών που προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στη Λέσβο. 

Frontex: 9.300 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα τον Αύγουστο-1

Σε επίπεδο οκταμήνου δε η αύξηση για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο ήταν της τάξης του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.300 άτομα.

Ωστόσο, το σύνολο των αφίξεων μέσω όλων των ευρωπαϊκών μεταναστευτικών διαδρομών (ανατολική, κεντρική, δυτική Μεσόγειος και δυτικά Βαλκάνια) για τους οκτώ πρώτους μήνες του 2019 ήταν 26% χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα περίπου 68.700 άτομα. 

Τέλος, σχετικά με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και προσφύγων, ο οργανισμός σημειώνει ότι δύο στους πέντε ήταν από το Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή