Ολυμπιακή… Πρεβολαράκη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Πρεβολαράκη έσωσε και πάλι το… γόητρο της ελληνικής πάλης. Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια, που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζαχστάν, πήρε το «εισιτήριο» για τις τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες της διοργάνωσης στα 53 κ. και μαζί με αυτό και την ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο. Ετσι, μετά το Λονδίνο και το Ρίο θα πάρει μέρος σε ακόμα μία ολυμπιακή διοργάνωση με στόχο να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε στις προηγούμενες.

Από τον πρώτο της αγώνα, η Μαρία Πρεβολαράκη έδειξε ότι ταξίδεψε μέχρι το Καζαχστάν με στόχο να μπει για άλλη μια φορά ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Το πρώτο… εμπόδιο προς αυτόν τον στόχο ήταν η Τζέσικα Μπλάζκα (Ολλανδία), την οποία νίκησε με 5-0. Η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2013 Σουμίγια Ερντενεσιμέγκ (Μογγολία) προσπάθησε να αντισταθεί αλλά έχασε με 2-5. Για τους οκτώ βρήκε απέναντί της τη Λουίζα Ελίζαμπεθ Μελέντρες (Εκουαδόρ), η οποία είχε υπερισχύσει της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σταλβίρα Ορσους (Ρωσία). Και αυτή όμως έχασε με 5-1 από την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της πάλης. Στους ημιτελικούς η 27χρονη βρήκε απέναντί της την κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης, Μάγιου Μουκαΐντα. Η Γιαπωνέζα έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου στα 55 κ. και μία φορά ήρθε 2η στα 53 κ. Παρά την προσπάθειά της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της 22χρονης και ηττήθη με 4-0. Σήμερα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο αθλήτρια που προέρχεται από τα ρεπεσάζ.

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι από τις πιο αγωνίστριες αθλήτριες που έχει αναδείξει η ελληνική πάλη. Στη συλλογή της υπάρχουν δύο χάλκινα μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο ασημένια και δύο χάλκινα από ευρωπαϊκά και δύο πρωτιές σε Μεσογειακούς Αγώνες. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν 15η και στο Ρίο 10η.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή