Εν αναμονή της δικογραφίας Novartis η Χαρ. Τρικούπη

Εν αναμονή της δικογραφίας Novartis η Χαρ. Τρικούπη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς Novartis, όπως άλλωστε και το πολιτικό σκηνικό στο σύνολό του, κινείται το ΚΙΝΑΛ ενόψει της σημερινής κρίσιμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας που αφορά τη δικογραφία για τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στον χειρισμό της υπόθεσης.

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο τόσο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που πραγματοποιήθηκε χθες εν απουσία της κ. Γεννηματά, όσο και των επαφών που είχε η πρόεδρος του κινήματος με στενούς συνεργάτες της και στελέχη. Τα χθεσινά μηνύματα της Χαρ. Τρικούπη για το θέμα κινήθηκαν σε χαμηλότερους των συνηθισμένων τόνους, μιας και βασικός άξονας των τοποθετήσεων ήταν ότι θα πρέπει πρώτα να γνωστοποιηθούν όλα τα δεδομένα του φακέλου της υπόθεσης, που θα ανοίξει σήμερα. «Είναι προφανές πως στην υπόθεση Novartis χρειάζεται έρευνα σε βάθος. Περιμένουμε, λοιπόν, τον φάκελο στη Βουλή», ήταν η λιτή δήλωση του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως «η διαφάνεια και η δικαιοσύνη πρέπει να ισχύουν για τους πάντες, πάντα και παντού».

Ωστόσο, στίγμα των προθέσεων της παράταξης θα μπορούσε να θεωρηθεί η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του (ANT1) τόνισε ότι θα εισηγείτο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ τάχθηκε κατά της εμπλοκής του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση.

Στο «μικροσκόπιο» της Κ.Ο. τέθηκε και το ζήτημα του αναπτυξιακού νόμου και ιδιαίτερα των ρυθμίσεων για τα εργασιακά, που πυροδότησαν την περασμένη εβδομάδα τη σφοδρή επίθεση της Χαρ. Τρικούπη προς την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Οπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΙΝΑΛ θα εμμείνει στη σκληρή στάση του απέναντι στις προωθούμενες διατάξεις.

Τέλος, η πρόσφατη τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί «μόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από ενδεχόμενη “πασοκοποίηση”» φαίνεται πως «αφύπνισε» και την αντιπαράθεση μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τον τελευταίο καιρό είχε… ατονήσει. «Ο κ. Τσακαλώτος δεν φαίνεται να ανησυχεί για τους ακροδεξιούς συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους έχουν γίνει πλέον ένα, αλλά για τους γυρολόγους θεσιθήρες, οι οποίοι επιδιώκουν να τον υποκαταστήσουν», ήταν το σχόλιο-απάντηση του γραμματέα της Κ.Ο. της παράταξης Β. Κεγκέρογλου στο περιστύλιο της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή