100 χρόνια Οικονομικό Πανεπιστήμιο

100 χρόνια Οικονομικό Πανεπιστήμιο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από το 1920, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυσε την «Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών», το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Στο πλαίσιο αυτό, από τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν για όλο το ακαδημαϊκό έτος.

«Από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, η πορεία του ΟΠΑ συνοδεύει αδιάλειπτα την ιστορία του έθνους μας, αποτελώντας φάρο για την παιδεία και την επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά», δήλωσε χθες ο πρύτανής του κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης. «Οραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας και να συμβάλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικές αξίες του: την αριστεία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την κοινωνική προσφορά. Κοιτάζουμε την ιστορία μας με σεβασμό και υπερηφάνεια, διότι αυτή είναι η ταυτότητά μας. Σχεδιάζουμε όμως παράλληλα το μέλλον με επίγνωση», πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή