Πρόσωπα της Τετάρτης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε χθες τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2018 (για τις εκδόσεις 2017). Βραβεύονται οι: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου (φωτ.) για τη συνολική προσφορά της στα γράμματα, Σώτη Τριανταφύλλου, Γιώργος Κυριακόπουλος, Ελισάβετ Χρονοπούλου, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Αλέξης Πολίτης, Ρίκα Μπενβενίστε, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, Ντανιέλα Σταματιάδη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Seng Soun Ratanavanh, Ροδούλα Παππά και Μαρίζα Ντεκάστρο. Τιμητική διάκριση απονέμεται στο λογοτεχνικό περιοδικό «Ποιητική».

(…) Αλλη μια όμορφη μουσική παράσταση χάρισε στο κοινό του ο Σωκράτης Μάλαμας το βράδυ της Δευτέρας στην Τεχνόπολη. Κλείνοντας την καλοκαιρινή περιοδεία του, ο Μάλαμας γέμισε ασφυκτικά τον συναυλιακό χώρο με κόσμο όλων των ηλικιών και γνώρισε την αποθέωση (εν μέσω πυρσών) στο φινάλε, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

(…) Επιστροφή στην τηλεόραση, όπου και καθιερώθηκε με το επιτυχημένο «Sons of Anarchy», για τον Τσάρλι Χάναμ. Ο Βρετανός ηθοποιός φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει σε μια νέα σειρά της φρέσκιας Apple TV, υπό τον τίτλο «Shantaram». Αυτή θα βασιστεί στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς, με ήρωα έναν φυγά φυλακής, ο οποίος θα βρει καταφύγιο στον σκοτεινό υπόκοσμο της Βομβάης, στην Ινδία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή