Ο θεατρικός χάρτης εμπλουτίζεται

Ο θεατρικός χάρτης εμπλουτίζεται

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θεατρική Αθήνα κανείς δεν χάνει το κουράγιο του. Εδώ και δέκα χρόνια, μαζί με την οικονομική κρίση, όσο δυσκόλευαν οι καταστάσεις για όλους, τόσο πείσμωνε το θέατρο, και επέμενε. Οι ομάδες πλήθαιναν και θεατρικοί χώροι ξετρύπωναν παντού. Και συνεχίζουν σε διάφορες γειτονιές του κέντρου, σε χώρους που αλλάζουν χρήση, σε πρώην κινηματογράφους, σε σκηνές στις οποίες προστίθεται και μια μικρότερη.

Το «Ισον» στην οδό Μελενίκου 33 είναι καινούργιος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών στην Αθήνα, που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Βοτανικού. Για τη δημιουργία του ένωσαν τις δυνάμεις τους οι καταξιωμένες ομάδες Θέαμα, Εξις και ARTimeleia και αντίστοιχα ο Βασίλης Οικονόμου, η Αννα Βεκιάρη και η Αννίτα Καπουσίζη. Είναι ένας χώρος 90 τ.μ., πλήρως προσβάσιμος, διαμορφωμένος για τις ανάγκες μαθημάτων θεάτρου, χορού, σεμιναρίων αλλά και παραστάσεων. Οπως το «Lebensraum», έργο του Θανάση Τριαρίδη, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου στις 18 Οκτωβρίου.

Είναι όμως και το «Μικρό Ανεσις», ένας χώρος 180 θέσεων που δημιουργήθηκε στο «Ανεσις» της οδού Κηφισίας, στους Αμπελοκήπους. Στη νέα αίθουσα θα δούμε «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλουά, που συνεχίζει για τρίτη σεζόν με τη Σοφία Σεϊρλή και τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, επίσης το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, αλλά και το «Εγώ, ο Μάρκος» με τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Στην οδό Στουρνάρη 53 το θέατρο «Αλάμπρα», που συνδέθηκε για χρόνια με τον Θύμιο Καρακατσάνη, ξανανοίγει, με νέους ιδιοκτήτες και παραγωγούς τη Βάσια Παναγοπούλου και τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, οι οποίοι το μετονόμασαν σε «Alhambra Art Theater» με σκοπό να φιλοξενήσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, stand up comedies, εικαστικές βραδιές κ.ά.

Τέλος, στην οδό Ιουλιανού 22 ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς», που πέρυσι χαρακτηρίστηκε μνημείο με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), μετατράπηκε από τις «Θεατρικές Σκηνές» των Γιάννη Κεντ και Πάνου Κατσαρίδη σε θέατρο, στο οποίο ο Αρης Τρουπάκης σκηνοθετεί τη «Μεθυσμένη πολιτεία» του Σωτήρη Πατατζή με τους Δημήτρη Ημελλο, Δημοσθένη Παπαδόπουλο, Κατερίνα Μισιχρόνη, Νίκο Αλεξίου, και η Ιόλη Ανδρεάδη το «Περηφάνια και προκατάληψη» της Τζέιν Οστιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή