Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/09/19)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς Notos Com οδεύει η Shiseido

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Shiseido Group με τους υποψήφιους αγοραστές για τη διανομή των προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς της ιαπωνικής φίρμας, μετά τη λύση της συνεργασίας της με τη Folli Follie, που αναμένεται στις 30/9. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τελικά η Notos Com φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος διανομέας για τα προϊόντα της, εκτιμώντας ότι το deal αναμένεται να κλείσει σύντομα. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η επιλογή της Notos Com εν μέρει μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι μεταξύ των δραστηριοτήτων του ομίλου είναι και η διάθεση στη χονδρική αρωματικών προϊόντων της BPI, που αποτελεί τμήμα του ευρύτερου γκρουπ της Shiseido. Οπως ήδη έχει γράψει η «Κ», ανάμεσα στους υποψήφιους διανομείς ήταν επίσης η Cosmobrands, θυγατρική της Αττικά Πολυκαταστήματα, αλλά και η Aromca, που διανέμει επί πολλά έτη αρώματα επιλεκτικών σημάτων καθώς και την ιδιόκτητη μάρκα Erre Due. Σημειώνεται ότι ο τζίρος της Shiseido στην ελληνική αγορά εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ.

Το θετικό μήνυμα των ιδιωτικοποιήσεων

Θετική ανταπόκριση βρίσκουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων στα διεθνή μέσα. H γερμανική Handelsblatt επεσήμανε ότι, με την προώθησή τους, ο κ. Μητσοτάκης «θέλει να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, αλλά και να πείσει τους επενδυτές για τη μεταρρυθμιστική βούληση της νέας κυβέρνησης». Εξηγεί ότι στην περίπτωση του ΔΑΑ, πίσω από την καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρυβόταν η επιθυμία της να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Η Αθήνα ελπίζει ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί και θα δώσει ώθηση και σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνει η εφημερίδα.

Εφθασαν τις 20 οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Αλλη μία εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων προστέθηκε στη λίστα των αδειοδοτημένων εταιρειών από την ΤτΕ, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 20. Η νέα εταιρεία έχει την επωνυμία NPA Sevicing και είναι συμφερόντων γνωστού δικηγορικού γραφείου που μέχρι σήμερα ασκούσε  τη δραστηριότητα της ενημέρωσης των δανειοληπτών για τη ρύθμιση του δανείου τους. Πρόκειται για την πρώτη δικηγορική εταιρεία που μετεξελίσσεται σε διαχειριστή μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίθεση Σταϊκούρα στον Τσακαλώτο

«Φόρτωσε», όπως φαίνεται, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που παρουσιάζουν όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής περίπου ως δικές τους επιτυχίες. Αφού δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδία αντιπαράθεσης, η άρση των capital controls, η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και η εκτέλεση προϋπολογισμού εντός στόχων εμφανίζονται σαν να τα κρατούσε στο χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε διερωτάται ευλόγως ο κ. Σταϊκούρας: «Αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;».

ΕΧΑΕ: 560 ραντεβού με επενδυτές στο Λονδίνο

Με αυξημένη τη συμμετοχή των διεθνών επενδυτών σε σύγκριση με πέρυσι, ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο, στο May Fair Hotel, το ετήσιο διήμερο roadshow της ΕΧΑΕ το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αγορά, καθώς θα «αποκαλύψει» τις διαθέσεις της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τα ελληνικά assets. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής την Πέμπτη. Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ξεπερνούν τα 560, ενώ το «παρών» θα δώσουν τουλάχιστον 100 διεθνή funds και 140 διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές. Οι 31 ελληνικές εισηγμένες που θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Terna Energy, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι-Κρι, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή