OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην μακρά ιστορία της Omega έχουν καταγραφεί σημαντικά ορόσημα και τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως το πρωτοποριακό Co-Axial σύστημα διαφυγής, οι μηχανισμοί με πιστοποίηση Master Chronometer και οι αναρίθμητες καινοτομίες στον τομέα της αθλητικής χρονομέτρησης, δεδομένου ότι η Omega είναι επίσημος χρονομέτρης κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, μεταξύ αυτών οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στους σημαντικούς σταθμούς του 2019 θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μεταξύ άλλων τις συλλεκτικές εκδόσεις που κυκλοφόρησε ελβετική εταιρεία για να τιμήσει την επέτειο του θρυλικού Speedmaster “Moonwatch” (όπως το Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition) και την αναβίωση του ιστορικού κουρδιστού μηχανισμού 321 (δείτε το σχετικό θέμα για το Speedmaster Moonwatch 321 Platinum) . Η πιο πρόσφατη τεχνολογική καινοτομία της Omega είναι το Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”, το πρώτο ρολόι που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη χρήση του σε αγωνιστικά αθλήματα και περιλαμβάνει πρωτοποριακές λύσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το βάρος του και να μεγιστοποιηθεί η εργονομία του.

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-1

Το OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light” δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του επαγγελματία πρωταθλητή του γκολφ και πρεσβευτή της Omega, Rory McIlroy. Η κάσα, το πίσω καπάκι της και η κορώνα είναι όλα φτιαγμένα από Gamma Titanium, ένα κράμα που χρησιμοποιείται από την αεροναυπηγική, είναι ελαφρύτερο και σκληρότερο από το κοινό τιτάνιο και έχει ως βασικό του προτέρημα την υψηλή αντοχή του στα χτυπήματα. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία και έχει ένα ωραίο ματ αντι-αντανακλαστικό γκρι φινίρισμα. Το καντράν του είναι κατασκευασμένο από αμμοβολημένο τιτάνιο βαθμού 5 και φέρει το χαρακτηριστικό ανάγλυφο μοτίβο Teak της συλλογής Aqua Terra (εμπνευσμένο από τα ξύλινα ντεκ των πολυτελών σκαφών). Μάλιστα, προκειμένου να μειώσουν το συνολικό βάρος του ρολογιού, οι σχεδιαστές έχουν αφαιρέσει σημαντική ποσότητα υλικού από την πλάκα.

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-2

Η κάσα έχει διάμετρο 41 mm, παραμένει στεγανή μέχρι βάθος 150 μέτρων και διαθέτει άλλη μία πρωτοτυπία για την Omega: μία τηλεσκοπική κορώνα κουρδίσματος, η οποία μαζεύει και «εξαφανίζεται» εντελώς μέσα στην κάσα όταν δεν χρησιμοποιείται για το κούρδισμα ή για τη ρύθμιση της ώρας. Αυτό το χαρακτηριστικό βοηθά στην άριστη εργονομία και προσφέρει άνεση στον καρπό του αθλητή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-3

Η χρήση του τιτανίου ως υλικού δεν περιορίζεται στο εξωτερικό του ρολογιού αλλά και στο εσωτερικό του. Ο κουρδιστός Caliber 8928 Titanium είναι ο πρώτος μηχανισμός που παράγει η Omega με βασική πλάκα και όλες τις γέφυρες από κεραμικό τιτάνιο. Χάρη στο υλικό αυτό μειώνεται η τριβή ανάμεσα στα κινητά μέρη του μηχανισμού, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας.

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-4

Σε ένα ιδιαίτερο σκούρο γκρι χρώμα, ο Caliber 8928 Titanium είναι εφοδιασμένος με co-axial σύστημα διαφυγής και έχει όλες τις αρετές που διέπουν ένα Master Chronometer σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Μετρολογίας (METAS), μεταξύ αυτών την υψηλότατη αντοχή σε μαγνητικά πεδία έως 15.000 gauss. Όταν είναι πλήρως κουρδισμένος, ο μηχανισμός διαθέτει ενέργεια για 72 ώρες (τρεις ημέρες).

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-5

Τους γκρι τόνους του OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light” διασκεδάζουν μερικές στρατηγικά τοποθετημένες πινελιές έντονου χρώματος (κόκκινου, πράσινου ή γαλάζιου): στο λογότυπο Seamaster, στους αριθμούς που δείχνουν τα τέταρτα, στον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη (που είναι από ελαφρύ αλουμίνιο) και στις ραφές του λουριού από καουτσούκ. Κάθε ρολόι συνοδεύεται και από ένα δεύτερο υφασμάτινο λουράκι για ακόμη «ελαφρύτερο» αποτέλεσμα. Με αυτό το λουράκι το συνολικό βάρος του ρολογιού είναι μόλις 56 γραμμάρια!

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-6

Τα αποκαλυπτήρια του νέου ρολογιού έγιναν στο πλαίσιο του τουρνουά γκολφ OMEGA Masters που ολοκληρώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Crans-Montana της Ελβετίας, σε μία αθλητική διοργάνωση που η Omega είναι ο βασικός χορηγός. Στο γεγονός αυτό έδωσαν το παρών ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου γκολφ όπως ο Rory McIlroy, ο Sergio Garcia και ο Tommy Fleetwood, οι οποίοι φόρεσαν στον καρπό τους το νέο σπορ Seamaster κατά το τουρνουά. Για την ιστορία, νικητής του τουρνουά OMEGA Masters 2019 αναδείχθηκε ο Σουηδός Sebastian Soderberg, o οποίος μεταξύ των επάθλων έλαβε και ένα OMEGA Seamaster Aqua Terra 150M Master Chronometer.

OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”-7
Ο νικητής Sebastian Soderberg με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Omega Raynald Aeschlimann

 

Στον ετήσιο αγώνα OMEGA Celebrity Masters, στις ομάδες των επαγγελματιών συμμετείχαν διάσημοι ερασιτέχνες λάτρεις του γκολφ: οι τραγουδιστές Justin Timberlake και Niall Horan (μέλος του συγκροτήματος One Direction) και οι ηθοποιοί Dennis Quaid, Anthony Mackie και Michael Pena. Για μία γεύση από το τουρνουά Omega Celebrity Masters στο Crans Montana δείτε το παρακάτω σύντομο video…

Η τιμή του OMEGA Seamaster Aqua Terra “Ultra Light” είναι ανάλογη της υψηλής του τεχνολογίας και της πρωτοποριακής του κατασκευής: 49.700 €

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή