Eurostat: Στο 0,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Eurostat: Στο 0,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 0,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με 0,4% τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,9%.

Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 1%, σταθερός σε σχέση με τον Ιούλιο, και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης 1,4%, επίσης σταθερός σε σχέση με τον Ιούλιο. Ένα χρόνο πριν, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη είχε ανέβει στο 2,1% και στην ΕΕ στο 2,2%.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο στην Πορτογαλία (-0,1%), την Ελλάδα (0,1%) και την Ισπανία (0,4%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,1%), την Ουγγαρία (3,2%), την Ολλανδία και τη Λετονία (3,1%).

Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2019, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 12 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και μειώθηκε σε εννιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή