Χαοτική η κατάθεση Λεβαντόφσκι στο Κογκρέσο

Χαοτική η κατάθεση Λεβαντόφσκι στο Κογκρέσο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαοτική κατέληξε να είναι η ακρόαση του Κόρι Λεβαντόφσκι, του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην επιτροπή Δικαιοσύνης του Κογκρέσου, με στόχο τη διερεύνηση των κατηγοριών που προκύπτουν από την έκθεση Μιούλερ. Ο Λεβαντόφσκι αρνήθηκε επανειλημμένως να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την παρακίνηση των δικηγόρων του Λευκού Οίκου, ενώ βουλευτές των Δημοκρατικών έκαναν λόγο για παρακώλυση της διαδικασίας από την πλευρά του.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής, Τζέρι Νάντλερ, απέρριψε τον ισχυρισμό του Λευκού Οίκου ότι οι συζητήσεις μεταξύ του Λεβαντόφσκι και του Τραμπ προστατεύονται από το υπηρεσιακό απόρρητο, καθώς ο πρώτος δεν έχει εργαστεί για την εκτελεστική εξουσία. Παρότι ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου απολύθηκε από τον ίδιο τον Ιούνιο του 2016, παραμένει εδώ και τρία χρόνια σταθερός και ένθερμος υποστηρικτής του. Κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων έπειτα από τα πορίσματα της έκθεσης Μιούλερ, η οποία αφενός δεν απέδειξε πως ο Τραμπ είχε συνωμοτήσει με τη Ρωσία με στόχο να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016, αφετέρου, όμως, παρουσίασε δεκάδες στοιχεία που αφήνουν αιχμές πως ο πρόεδρος προσπάθησε να αποτρέψει και να αποκρύψει την εν λόγω έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με την κατάθεση του Λεβαντόφσκι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, επαινώντας τον για τις «όμορφες παρατηρήσεις του» και αποκαλώντας την όλη προσπάθεια «απεγνωσμένο κυνήγι μαγισσών». Λίγες ώρες αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέληξε για μία ακόμη φορά στο Τwitter, για να ανακοινώσει πως ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν θα είναι ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Στο παρελθόν, ο Ο’ Μπράιαν, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Τζον Μπόλτον, έχει υπηρετήσει ως ειδικός απεσταλμένος για υποθέσεις ομήρων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή