Το ΚΙΝΑΛ προειδοποιεί ότι δεν θα αποδεχθεί αναρμοδιότητα Βουλής

Το ΚΙΝΑΛ προειδοποιεί ότι δεν θα αποδεχθεί αναρμοδιότητα Βουλής

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, τόσο για τη σκευωρία όσο και για τους σκευωρούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, συντασσόμενο με την κυβερνητική πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει, όλα στο φως, και μετά την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων ξεκινούμε με την πρόταση για προανακριτική, αφού υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του κ. Παπαγγελόπουλου, κατονομαζόμενου και ως υπουργού με το ένα πόδι στη Ν.Δ. και το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι η χαρακτηριστική φράση.

Την ίδια ώρα, όμως, ο μικρός συγκάτοικος του ΣΥΡΙΖΑ στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία» παίρνει αποστάσεις και από την κυβέρνηση: «Ο καβγάς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, αποδεικνύει τις σκοπιμότητές τους και την προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις εσωκομματικές τους διαφωνίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι η τελευταία φράση: «Και προειδοποιούμε, η αναζήτηση άλλοθι σε δήθεν αναρμοδιότητα ή άλλα δικονομικά προσχήματα είναι συνενοχή», αναφέρεται.

Ουσιαστικά το Κίνημα Αλλαγής προειδοποιεί να μην επιστραφεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο είναι υπαρκτό, όπως άλλωστε ανέφερε προσφάτως και η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε αυτή την περίπτωση η προανακριτική επιτροπή θα κάνει τις διαδικασίες και ακολούθως θα επιστρέψει τον φάκελο στην τακτική Δικαιοσύνη, η οποία και θα συνεχίσει να διερευνά την πιθανή τέλεση αδικημάτων από πλευράς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ διά στόματος Βασίλη Κεγκέρογλου, αποτυπώνει, πλην Νοvartis, κάτι ευρύτερο: την άμεση ανάγκη ζωτικού χώρου για το Κίνημα Αλλαγής, σε ένα πολιτικό σκηνικό που κινείται ανάμεσα σε έναν έντονο διπολισμό.

Η ηγετική ομάδα του Κινήματος καλείται διαρκώς και σε καθημερινή βάση να βρει χώρο και να διαφοροποιηθεί τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μια πληθώρα στελεχών του, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος, που διαφοροποιούνται διαρκώς από την κεντρική ηγεσία.

Η θέση Βενιζέλου

Οσον αφορά την υπόθεση της Novartis, χθες δεν υπήρξε επισήμως αντίδραση από τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έναν από εκείνους που έβαλαν στο κάδρο τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη κατάθεσή του. Παρά τη σιγή ιχθύος του κ. Βενιζέλου, οι θέσεις του είναι γνωστές και διαφοροποιούνται από την τελική πρόταση της πλειοψηφίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως η ορθή απόφαση θα ήταν η σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε «τη σκευωρία», ενώ παράλληλα έχει διαφωνίες και στον χρόνο εκκίνησης της διαδικασίας, καθώς ακόμη δεν έχουν αρχειοθετηθεί και τυπικά οι υποθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και του τέως επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή