Εκπρόσωπος της NASA στην Telegraph: Η Ελένη Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της Διαστημικής Υπηρεσίας

Εκπρόσωπος της NASA στην Telegraph: Η Ελένη Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της Διαστημικής Υπηρεσίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωπο της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας NASA επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα The Telegraph με αφορμή την υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, της Ελληνίδας επιστήμονος, που κατηγορείται ότι ισχυρίζεται ψευδώς πως είναι πρωτοπόρος επιστήμονας και ερευνήτρια της NASA. 

«Η κ. Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας», διατείνεται ο εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως εξωτερική συνεργάτιδα σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. 

Στο εκτενές της δημοσίευμα η Telegraph αναφέρει μεταξύ άλλων πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου υπήρξε βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η ανάρτηση του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου στο Facebook στην οποία αποδομεί τους ισχυρισμούς για την Ελένη Αντωνιάδου, καταλήγοντας πως «Δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους». Παράλληλα, ο κ. Μπουγιούκος ισχυρίζεται ότι η κ. Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA, απλά ολοκλήρωσε το Frontier Development Lab της υπηρεσίας, που πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων. 

Εκπρόσωπος της NASA στην Telegraph: Η Ελένη Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της Διαστημικής Υπηρεσίας-1

Ακόμη, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από τη δημιουργία της κούκλας και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες – πρότυπα.

Στην ιστοσελίδα της Mattel άλλωστε αναφέρεται πως η κ. Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA, ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα. 

Η βρετανική εφημερίδα υπογράμμισε δε ότι ελληνικά μέσα χαρακτήριζαν την κ. Αντωνιάδου ως «Ελληνίδα επιστήμονας παγκόσμιου διαμετρήματος», βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes δε την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.

Τέλος, η Telegraph επεσήμανε ότι προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της κ. Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε την εφημερίδα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή