«Ρίχτερ» στη Ρεάλ μετά τη βαριά ήττα

«Ρίχτερ» στη Ρεάλ μετά τη βαριά ήττα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμφατική νίκη της αποδεκατισμένης Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0 επί της Ρεάλ προχθές το βράδυ για το Τσάμπιονς Λιγκ έκλεψε τις εντυπώσεις, πλημμυρίζοντας με ικανοποίηση την πολύπαθη αυτό το καλοκαίρι γαλλική ομάδα και βυθίζοντας στην αβεβαιότητα την πολυνίκη του θεσμού ομάδα της Καστίλλης.

Η Παρί έπαιξε στο ματς αυτό με απώλειες, αλλά ήταν τόσο ανώτερη ώστε, σύμφωνα με τον Ριβάλντο, το σκορ θα μπορούσε να είναι εξευτελιστικό για τη Ρεάλ, που έχανε διαρκώς την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Γαλλίας, Τόμας Τούχελ, έκανε λόγο για την «απόλυτη εμφάνιση» και ζήτησε δημοσίως από τους απόντες από τον αγώνα αυτόν Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ να ανταγωνιστούν αυτούς που έπαιξαν προχθές με τόση επιτυχία: «Ο Εμπαπέ και ο Νεϊμάρ είδαν το παιχνίδι και οφείλουν, όταν επιστρέψουν, να κάνουν ό,τι έκαναν οι άλλοι», είπε έχοντας κατά νουν τον Ανχελ ντι Μαρία –που σκόραρε δύο γκολ– και τους Μάουρο Ικάρντι και Πάμπλο Σαράμπια που αναστάτωσαν την άμυνα των Ισπανών. Αποκάλυψη ήταν ο Σενεγαλέζος Ιντρίσα Γκουέγιε στη μεσαία γραμμή των Παριζιάνων.

Από την άλλη, η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά. Μετά την περυσινή αποτυχημένη χρονιά, και το 2019-20 έχει μπει με τρόπο αρνητικό για τη Ρεάλ, καθώς η έλευση των Αζάρ, Γιόβιτς, Μιλιτάο, Μεντί και Ροντρίγκο το καλοκαίρι δεν έχει αλλάξει ακόμη την περυσινή προβληματική εικόνα της «βασίλισσας».

«Σε πολλούς ποδοσφαιριστές δόθηκε ακόμα μία ευκαιρία στην οποία δεν ήξεραν πώς να ανταποκριθούν», σχολιάζει χαρακτηριστικά η μαδριλένικη εφημερίδα Marca, που προσθέτει ότι ο Τιμπό Κουρτουά, ο τερματοφύλακας της ομάδας, είναι «στο μάτι του κυκλώνα» παρότι δεν υπέπεσε σε εξόφθαλμα λάθη.

Οπως γίνεται συνήθως στη Μαδρίτη ύστερα από ένα στραπάτσο σαν το προχθεσινό, ξεκίνησε κουβέντα για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με τα ρεπορτάζ να κάνουν ήδη λόγο για στόχευση σε Εμπαπέ και Πολ Πογκμπά. Επιπλέον επανέρχεται το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο ως διαδόχου του Ζινεντίν Ζιντάν. Και είναι ακόμη Σεπτέμβριος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή