Νέες απειλές Ακάρ για Κύπρο: Είμαστε όσο αποφασισμένοι ήμασταν το 1974

Νέες απειλές Ακάρ για Κύπρο: Είμαστε όσο αποφασισμένοι ήμασταν το 1974

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις της Αγκυρας έδωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων όπως ήταν και το 1974.

«Εχουμε μια σαφή στάση σχετικά με τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Εχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των τουρκοκυπρίων αδελφών μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως απειλές οι δηλώσεις της Αγκυρας ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.

«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που διαμηνύουμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Τασσόμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή