Κοινή μάχη από ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλο

Κοινή μάχη από ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση στο ερώτημα «κατά πόσον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Παπαγγελόπουλο;» που τίθεται στον δημόσιο διάλογο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, έδωσε χθες η Ολγα Γεροβασίλη. Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως προφανώς σε αυτή τη διαδικασία ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλος είναι μαζί και θα δώσουν από κοινού τη «μάχη» ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Νοvartis. Το ερώτημα, πάντως, ήταν εύλογο, καθώς στην πολιτική τα «πάντα ρει», όπως άλλωστε είπε και στην ίδια συνέντευξη και η ίδια η κ. Γεροβασίλη, όταν σε μία αποστροφή της τόνισε πως «το τι στηρίζει ο καθένας είναι ένα διαρκές αφήγημα».

Οι λαβές είχαν δοθεί νωρίτερα. Η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν 600 λέξεων, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως πρόθεσή της είναι η Προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο, δεν περιείχε πουθενά το όνομα του τέως υπουργού. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την κυβέρνηση που έσπευσε να μιλήσει για «άδειασμα» του τέως υπουργού. Οι έχοντες άλλωστε καλή μνήμη θα θυμούνται πως ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εθνικές εκλογές είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του (Αlpha) «ατομική κρίση» τα όσα είχε πει ο κ. Παπαγγελόπουλος περί «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Οι παραπάνω ενδείξεις, ωστόσο, όπως προειπώθηκε, δεν συνιστούν κάποια απόδειξη ρωγμής των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ – Παπαγγελόπουλου. «Κάθε άλλο», όπως επισημαίνει κομματική πηγή και όπως συζητήθηκε χθες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ». Στο ανώτατο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της Novartis με κοινή συνισταμένη πως εκτός της στήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου, η «υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το σκάνδαλο κάθε άλλο παρά έχει κλείσει και οι χειρισμοί της κυβέρνησης θα οδηγήσουν την ίδια σε αδιέξοδο.

Ενδεικτικό της διάθεσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Παπαγγελόπουλου. Ο τέως υπουργός, στην πρώτη παρέμβασή του μετά την ανακοίνωση της Προανακριτικής, ήταν ιδιαίτερα σκληρός, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης». Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως «η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία εις βάρος μου και εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα». Ο κ. Παπαγγελόπουλος καταλήγει λέγοντας πως «έφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Νέα επίθεση στον Λοβέρδο

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε διαφανεί τα προηγούμενα 24ωρα, επαναφέρει σαφώς τη ρητορική περί «σκανδάλου Νovartis», κάνοντας νέα σκληρή επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη η άρση της ασυλίας του. «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για σκευωρία, βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίες δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητεί την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα» αναφέρει, καταλήγοντας πως «δεν θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή