Συγγνώμη από Τριντό για τη μεταμφίεση σε Αραβα σεΐχη

Συγγνώμη από Τριντό για τη μεταμφίεση σε Αραβα σεΐχη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΡΟΝΤΟ. Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του από το 2001, όπου εμφανίζεται μεταμφιεσμένος σε Αραβα σεΐχη, με το πρόσωπό του βαμμένο σκούρο καφέ.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το περιοδικό Time την Τετάρτη, αναφέροντας ότι προέρχεται από την ετήσια δημοσίευση των μαθητών του ιδιωτικού σχολείου West Point Grey Academy, στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, όπου ο Τριντό εργαζόταν ως καθηγητής προτού εισέλθει στην πολιτική σκηνή. Η εικόνα εμφανίζει τον 29χρονο τότε Τριντό να φοράει τουρμπάνι και ρόμπα, με σκούρο μέικαπ στο πρόσωπο, στα χέρια και στον λαιμό.

«Είμαι πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου και νιώθω απογοητευμένος», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια προεκλογικής μετακίνησής του ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών. Η φωτογραφία του Τριντό τραβήχτηκε στο ετήσιο δείπνο του σχολείου, που είχε τη χρονιά εκείνη «αραβικό θέμα». Στις εξηγήσεις που έδωσε, αποκάλυψε ότι το κοστούμι του είχε ως έμπνευση τον μύθο του Αλαντίν, από τις «Χίλιες και μία νύχτες». Ο Καναδός πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βάψει το πρόσωπό του, καθώς είχε εμφανιστεί επί σκηνής κατά τη διάρκεια των σπουδών του μεταμφιεσμένος σε μαύρο τραγουδιστή.

«Οφειλα να γνωρίζω καλύτερα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ζητήσω από τους Καναδούς να με συγχωρήσουν γι’ αυτό που έκανα. Δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό. Ηταν μια ανόητη πράξη. Είχα πάντα έναν ενθουσιασμό για τις μεταμφιέσεις», είπε ο Τριντό και προσέθεσε πως, αν και η πράξη του δεν εθεωρείτο ρατσιστική το 2001, «η κοινωνία γνωρίζει καλύτερα τώρα».

Η δημοσίευση των φωτογραφιών απειλεί τις ελπίδες επανεκλογής του Τριντό, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Συντηρητικό Αντριου Σέερ. Ο ίδιος έχει εξασφαλίσει τον θαυμασμό φιλελεύθερων κύκλων για τις προοδευτικές πολιτικές πρωτοβουλίες του στα χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Καναδάς υποδέχθηκε τα τελευταία χρόνια περισσότερους πρόσφυγες από όσους οι ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα νομοθετήσει υπέρ της πλήρους νομιμοποίησης της κάνναβης σε όλες τις πολιτείες του Καναδά.

Ο 47χρονος πρωθυπουργός, όμως, που είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού Πιερ Τριντό, έχει ήδη εμπλακεί στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στη χώρα. Η παραιτηθείσα, πλέον, υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας αποκάλυψε πριν από λίγους μήνες ότι ο Τριντό την πίεσε να διακόψει ποινική δίωξη εταιρείας στην πολιτεία του Κεμπέκ.

Από την πλευρά του, ο Τζάστιν Τριντό υποστήριξε πως μόνη του επιδίωξη ήταν η διατήρηση θέσεων εργασίας. Το σκάνδαλο, ωστόσο, που ξέσπασε στην αρχή του έτους έχει πλήξει τη δημοτικότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή