Αμεση «στροφή» στο ντέρμπι για Ολυμπιακό

Αμεση «στροφή» στο ντέρμπι για Ολυμπιακό

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσα κόπασαν στον Ολυμπιακό οι πανηγυρισμοί για τα όσα πέτυχε η ομάδα την Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη, απέναντι στην Τότεναμ. Η επιστροφή από το 2-0 κόντρα στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, η πολύ καλή εμφάνιση και το πάθος που έβγαλαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο οι «ερυθρόλευκοι», αποτελούν πλέον τον οδηγό τους για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, αλλά και στο πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό είναι όλοι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά, καθώς την Κυριακή υπάρχει ντέρμπι. Και μπορεί ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, όμως το παρελθόν έχει διδάξει ότι παιχνίδια σαν και αυτό είναι τελείως διαφορετικά. Οι «ερυθρόλευκοι», που μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, θέλουν πάση θυσία να φύγουν με το τρίποντο και από το ΟΑΚΑ, στο πρώτο σημαντικό ραντεβού τους εντός των συνόρων.

Αλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει επαναλάβει πολλές φορές και το τόνισε και στη χθεσινή επίσκεψή του στου Ρέντη μιλώντας στους παίκτες και στον προπονητή: Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο, θέλοντας, έπειτα από το «μεθύσι» μιας μεγάλης ευρωπαϊκής βραδιάς, να επαναφέρει τους πάντες στην ελληνική πραγματικότητα. Αρχικά μοίρασε συγχαρητήρια για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα απέναντι στους Λονδρέζους, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και θα μπορούσε να κερδίσει, καθώς ήταν καλύτερος, και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι της Κυριακής και να κερδίσουμε. Ολα τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι αμαρτία όλη η καλή εντύπωση που έχουμε δημιουργήσει με την απόδοσή μας και η χαρά που έχουμε δώσει στον κόσμο μας, να μην έχει συνέχεια την Κυριακή. Είναι θέμα γοήτρου. Πρέπει να παίξουμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός πως παίζουμε με μεγαθήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποδείξαμε στο χθεσινό παιχνίδι πως, αν παίξουμε συγκεντρωμένα, μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να κάνουμε μια τεράστια υπέρβαση, γράφοντας ιστορία. Δίνουμε όλοι τον λόγο μας πως την Κυριακή θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προχωρήσουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα».

Στα αγωνιστικά, θεωρείται δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Κούτρης ίσως επανέλθει αντί του Τσιμίκα, θέση επίσης διεκδικεί ο Καμαρά στα χαφ, ενώ λογικά στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ελ Αραμπί αντί του Γκερέρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολόγιζε και στον Ραντζέλοβιτς, όμως ο νεαρός Σέρβος έχει δεχτεί κλωτσιά και η κατάστασή του θα κριθεί σήμερα. 

• Στην καλύτερη ενδεκάδα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ συμπεριέλαβε η UEFA τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή