Παναθηναϊκός: Ετοιμάζει Σένκεφελντ ο Δώνης και 4-2-3-1 για την Κυριακή

Παναθηναϊκός: Ετοιμάζει Σένκεφελντ ο Δώνης και 4-2-3-1 για την Κυριακή

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χώρο για το ντεμπούτο του Μπαρτ Σένκεφελντ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ετοιμάζει ο Γιώργος Δώνης, με το όποιο ρίσκο συνεπάγονται η πολύμηνη αποχή του και η ελλιπής προετοιμασία του. Ο 51χρονος τεχνικός δοκίμασε τον Ολλανδό στόπερ δίπλα στον Πούγγουρα στην προπόνηση της Τετάρτης και προφανώς έμεινε ικανοποιημένος απ’ όσα είδε, γι’ αυτό και επέμεινε σε αυτό το δίδυμο και χθες. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, βέβαια, το ενδεχόμενο να μην καταλήξει σε αυτή την επιλογή. Πολύ συχνά δοκιμάζει παίκτες και συστήματα και τελικά παίρνει διαφορετικές αποφάσεις για την ενδεκάδα, όπως συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αρη όπου υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις δοκιμές.

Το βέβαιο είναι ότι ο Δώνης δεν έχει καταφέρει να βρει ένα αξιόπιστο δίδυμο για το κέντρο της άμυνας. Οποιους κι αν έχει δοκιμάσει στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά. Ο Σένκεφελντ είναι ένας έμπειρος παίκτης και με διάθεση να παίξει για να προσφέρει. Από την άλλη, όμως, τους τελευταίους 4,5 μήνες έχει αγωνιστεί μόνο για ένα ημίχρονο (το δεύτερο)  στο φιλικό με τον Απόλλωνα πριν από δύο εβδομάδες. Δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, δεν έχει ρυθμό, δεν είναι απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης γιατί δεν έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία με ομάδα, ενώ δεν γνωρίζει καλά τους συμπαίκτες του. Ολα αυτά τα ζυγίζει ο Δώνης και θα καταλήξει στις αποφάσεις του. Στις τελευταίες δύο προπονήσεις οι δοκιμές στράφηκαν στο 4-2-3-1, με τους Διούδη, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Κουρμπέλη, Δώνη, Ζαχίντ, Κολοβό, Μουζούκη και Μακέντα να απαρτίζουν την ενδεκάδα, κάτι που δεν είναι απίθανο να αλλάξει τελικό τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σχηματισμού. Μιλώντας στους παίκτες του, ο Δώνης τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εποχή, παίζοντας με ταχύτητα είτε έχει είτε δεν έχει την μπάλα. Τους ζήτησε να είναι συμπαγείς και να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να αποφύγουν τα «παιδικά» ατομικά λάθη που κόστισαν στον Παναθηναϊκό τα έξι από τα οκτώ γκολ που έχει δεχθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή