Κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ για τη νεοφυή εταιρεία Lenses.io

Κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ για τη νεοφυή εταιρεία Lenses.io

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 7 εκατ. ευρώ από το venture capital 83North και το εγχώριο fund Marathon Venture Capital ανακοίνωσε χθες η νεοφυής εταιρεία Lenses.io που δραστηριοποιείται στον κλάδο των big data (διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων). Πρόκειται ουσιαστικά για έναν δεύτερο γύρο χρηματοδότησης καθώς έρχεται σε συνέχεια αρχικής επένδυσης (seed) ύψους 850 χιλ. ευρώ  που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από τη Marathon Venture Capital. Mέσω της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, η εταιρεία προσδοκά αφενός να αυξήσει το προσωπικό της προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα υφιστάμενους και νέους πελάτες, αφετέρου να αναβαθμίσει το προϊόν της. Σε μια εποχή που η διαχείριση και η αξιοποίηση των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό, η Lenses.io προτείνει ένα τεχνολογικό εργαλείο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν άμεσα και γρήγορα τα δεδομένα τους. Η νεοφυής εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης, ελέγχου και αξιοποίησης ροών δεδομένων πραγματικού χρόνου (streaming DataOps) με πολύ απλά εργαλεία τα οποία είναι προσβάσιμα από κάθε εργαζόμενο.

Οργανισμοί όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες λιανικής, αλλά και πάροχοι λογισμικού, εγκαθιστούν την πλατφόρμα της νεοφυούς εταιρείας σε ελάχιστο χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να αναζητήσουν και να αναλύσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να γράψουν κώδικα. Ο αριθμός των πελατών της Lenses.io αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και στη λίστα της φιγουράρουν μέχρι στιγμής εταιρείες όπως η Daimler, babylon, Ζοpa, Barclays κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και απασχολεί 50 εργαζομένους, εκ των οποίων μεγάλο μέρος εργάζεται στα γραφεία της στην Ελλάδα, όπου στεγάζεται και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Αντώνης Χαλκιόπουλος, «δημιουργήσαμε τη Lenses.io για να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο και κάθε επιχείρηση να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση σε ροές δεδομένων πραγματικού χρόνου. Οι πελάτες μας καθιερώνουν τις DataOps σαν καλή πρακτική, αξιοποιώντας τες παράλληλα με μοντέρνες τεχνολογίες ανοικτού λογισμικού, όπως οι Apache Kafka και Kubernetes. Οι πελάτες μας δημιουργούν μοναδική αξία από την ανάλυση εταιρικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν τη συμμόρφωσή τους με τις πρόσφατες κανονιστικές απαιτήσεις». Σημειώνεται ότι το fund 83Νorth, που συμμετέχει στην επένδυση, διαχειρίζεται κεφάλαια πάνω από 800 εκατ. δολ. έχοντας επενδύσει σε πάνω από 50 εταιρείες από την Ευρώπη και το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και στην ελληνική Workable. Κατά πληροφορίες, υπήρξε και ο πρώτος διεθνής επενδυτής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή