Φ. Γεννηματά: «Ο Μητσοτάκης παραγράφει ευθύνες Τσίπρα»

Φ. Γεννηματά: «Ο Μητσοτάκης παραγράφει ευθύνες Τσίπρα»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To αφήγημα της παρασκηνιακής συναλλαγής μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την εκατέρωθεν «παραγραφή» πολιτικών ευθυνών επανέφερε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, στη χθεσινή της ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος της παράταξης τάχθηκε μεν υπέρ της προανακριτικής επιτροπής κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυρ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του, όπως ανέφερε, ότι «έσπευσε να ανακοινώσει την απόφασή του (σ.σ. περί μη σύστασης επιτροπής και για τον Αλέξη Τσίπρα) πριν καν έλθει ο φάκελος στη Βουλή».

«Οπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της Ν.Δ. την καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα σε όλα τα θέματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη και στην πρόθεση του πρωθυπουργού να μη διερευνηθεί από τη Βουλή το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά επανέλαβε την προειδοποίηση που εξέφρασε την Τετάρτη το Κίνημα Αλλαγής, κατά ενδεχόμενης αναρμοδιότητας της επιτροπής και επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη, ενώ σε αντίθεση με τη θέση της κυβερνώσας πλειοψηφίας για μη εμπλοκή του τέως πρωθυπουργού, σημείωσε πως στο πλαίσιο της προς σύσταση επιτροπής θα πρέπει να αναζητηθούν και να αναδειχθούν «οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Σε ακόμη μία τοποθέτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν διάχυτο το στοιχείο της… επιθετικής άμυνας απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένων των πιέσεων που δέχεται και από τις δύο κατευθύνσεις η παράταξη. Η κ. Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική προς τον πρωθυπουργό με βασικό άξονα τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τα εργασιακά, ενώ, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο επανέλαβε επί της ουσίας τα μηνύματα που είχε στείλει από τη ΔΕΘ. Παράλληλα, στρεφόμενη προς τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για «τοξικές πολιτικές επιλογές που έφθειραν την Αριστερά και δεν θα επιτρέψουμε να δηλητηριάσουν και την Κεντροαριστερά». Εκανε δε λόγο και πάλι για «στοχοποίηση» του Κινήματος Αλλαγής από Πειραιώς και Κουμουνδούρου: «Η αταλάντευτη απόφασή μας για αυτόνομη πορεία είναι που ενοχλεί. Γι’ αυτό μας στοχοποιούν», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου της.

Τέλος, όπως συνηθίζει τις τελευταίες ημέρες, η κ. Γεννηματά κράτησε χαμηλούς τόνους στα μηνύματά της προς το εσωτερικό του Κινήματος, χαρακτηρίζοντας «μαγική λέξη» για τη συγκεκριμένη περίοδο την εξωστρέφεια και απορρίπτοντας ως «διαλυτικό παράγοντα» το συνεχές άνοιγμα της εσωκομματικής ατζέντας.

Οσον αφορά τις επερχόμενες διεργασίες εντός του ΚΙΝΑΛ, ζήτησε από τους βουλευτές «να πρωτοστατήσουν στην πανελλαδική εξόρμηση που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε ότι στην Κεντρική Επιτροπή της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητηθεί το ζήτημα της πολιτικής τακτικής του κόμματος, ενώ έθεσε την προγραμματική συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου ως ορόσημο για τη χάραξη της στρατηγικής και των κατευθύνσεων του Κινήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή