Ενα ακόμη αιολικό πάρκο στο Τέξας απέκτησε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ενα ακόμη αιολικό πάρκο στο Τέξας απέκτησε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας αναμένεται να καταγράψει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αιολικού πάρκου Gopher Creek (Fluvanna 2) στην περιοχή Μπόρντεν Κάουντι του Τέξας, η ισχύς του οποίου ανέρχεται σε 158 MW.

Η ανάπτυξη του έργου ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει πλέον την εμπορική του λειτουργία.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η διοίκηση της εισηγμένης σε σχετική ανακοίνωσή της, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαδικασίες για την εξαγορά του αιολικού πάρκου Bearkat, στο Γκλάσκοκ Κάουντι του Τέξας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 200 MW, βρίσκεται σε λειτουργία ήδη από τον Ιανουάριο του 2018. Με τα δύο νέα αυτά αιολικά πάρκα η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 651 MW, καθώς η εταιρεία λειτουργεί ακόμη δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, ένα ισχύος 138 MW στην περιοχή Ελμορ Κάουντι του Αϊνταχο κι ένα ισχύος 155 MW στην περιοχή Σκάρι Κάουντι του Τέξας (Fluvanna 1).

Συνολικά, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται πλέον σε 1.390 MW. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στη ΝΑ Ευρώπη. Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται πως τις επόμενες εβδομάδες, η διοίκηση της εταιρείας προσανατολίζεται στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου της τάξεως των 120-150 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη νέα γενιά επενδύσεων. Οπως προκύπτει, το ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της και το οποίο αντανακλάται και στις μειωμένες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, λειτουργεί ως πρόσθετο κίνητρο για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να χρηματοδοτηθούν με σαφώς μειωμένο κόστος έναντι του πρόσφατου παρελθόντος.

Σημειωτέον ότι τον προηγούμενο Ιούλιο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προχώρησε στην πρόωρη αποπληρωμή των ομολογιών του προηγούμενου ομολογιακού δανείου των 60 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει το 2017 με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η κίνηση αυτή έγινε για να ενισχύσει και την αξιοπιστία της εταιρείας απέναντι στους ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενόψει της έκδοσης του νέου ομολόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή