Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/09/19)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία προγράμματα για 2.550 ανέργους

Συνέχιση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που κρίθηκαν επιτυχημένες, βελτίωση και ενίσχυση του ΟΑΕΔ με νέα καινοτόμα προγράμματα και καλύτερη στόχευση, ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση προσφοράς (των ανέργων) και ζήτησης (των επιχειρήσεων), αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη (φωτ.). Ειδικά για τη δράση της κοινωφελούς εργασίας, ο νέος διοικητής ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στο ισχύον πρόγραμμα. Θα προκύψει νεότερο ύστερα από αξιολόγηση και πιθανότατα τροποποίηση αυτού του προγράμματος που λήγει στο τέλος του μήνα. Για το αμέσως επόμενο διάστημα, στα σκαριά υπάρχουν 3 προγράμματα για 2.550 ανέργους, που είναι στοχευμένα είτε ως προς την ηλικία (2.000 ωφελούμενοι για ηλικίες 55-67 ετών) είτε ως προς την περιφέρεια (2 προγράμματα για 550 ωφελουμένους στη  Δ. Μακεδονία). Απευθύνονται βέβαια και αυτά, κατά κύριο λόγο, σε φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ψάχνουν ημερομηνία για την απεργία

Νέα πρόταση προς τα συνδικάτα για γενική απεργία στις 2 Οκτωβρίου κατέθεσε χθες η ΓΣΕΕ, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε το τελευταίο διήμερο και τη διάσπαση των συνδικάτων στα δύο: σε αυτούς που αντιδρούν στο αναπτυξιακό σχέδιο νόμου και συμμετέχουν στην απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου και σε εκείνους που αντιδρούν όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην απόφαση του ΠΑΜΕ και τάσσονται υπέρ της απεργίας στις 25 του μήνα. Η νέα αυτή πρόταση της ΓΣΕΕ, πάντως, στηρίζεται στην εκτίμηση ότι το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί αργότερα.

Οι αφοί Δομαζάκη δίνουν ραντεβού στο δικαστήριο

Τις δικαστικές ενέργειες εις βάρος του καλωσόρισε με γραπτή του δήλωση ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δίνοντας ραντεβού στις… δικαστικές αίθουσες όπου, όπως δηλώνει, ανυπομονεί να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τη διοίκηση της εταιρείας, εν προκειμένω με τον αδερφό του. Ο ίδιος επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε αμέσως κάθε πρόταση των πιστωτριών τραπεζών και εκφράζει την ελπίδα έστω και την ύστατη στιγμή οι σημερινοί διοικούντες την κρητική αλλαντοβιομηχανία να βάλουν το καλό της εταιρείας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον.

Ενισχυμένο το Γραφείο Προϋπολογισμού

Αναβαθμίστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην κατάταξη του ΟΟΣΑ για τους ανεξάρτητους δημοσιονομικούς θεσμούς. Η  βαθμολογία του Γραφείου, του οποίου προΐσταται ο Φρ. Κουτεντάκης (φωτ.), ενισχύθηκε –σύμφωνα με πηγές του– ως αποτέλεσμα της πρόσφατης τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του. Μάλιστα, το Γραφείο έχει υποβάλει αίτημα για συνολική αξιολόγησή του από τον Οργανισμό, κάτι που θα του επιτρέψει να βελτιώσει τη λειτουργία του. Σημειώνεται ότι 28 από τις 36 χώρες του ΟΟΣΑ διαθέτουν κοινοβουλευτικό γραφείο προϋπολογισμού ή δημοσιονομικό συμβούλιο ή και τα δύο. Εμείς διαθέτουμε και τα δύο (ας όψονται τα μνημόνια).

Νέες παρεμβάσεις προωθεί η ΑΑΔΕ

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι online ταμειακές μηχανές και η μέτρηση της απόδοσης των αποτελεσμάτων της φορολογικής διοίκησης είναι τα θέματα που έθεσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής (φωτ.), κατά τη συνεδρίαση του 1ου Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ενδο-Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων (ΙΟΤΑ), υπό ελληνική προεδρία, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Για τα θέματα αυτά, η Ελλάδα θα υποβάλει ερώτημα τεχνικής βοήθειας προς τις άλλες 43 φορολογικές διοικήσεις. Στο συμβούλιο συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα που θα τεθούν σε προτεραιότητα κατά τη θητεία του νέου εκτελεστικού συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Πιτσιλής, όπως η αναθεώρηση της στρατηγικής του οργανισμού (όπως έχει συμφωνηθεί για την περίοδο 2018-2022), το πρόγραμμα εργασίας για το 2020, η διεθνής στρατηγική του ΙΟΤΑ, καθώς και η απαραίτητη αναθεώρηση του καταστατικού του οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή