Ποινές έως και ισόβια για τη δολοφονία 52χρονου με νοητικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Ποινές έως και ισόβια για τη δολοφονία 52χρονου με νοητικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 38χρονο, τον οποίο καταδίκασε για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 52χρονου με νοητικά προβλήματα.

Η άγρια δολοφονία, το κίνητρο της οποίας φέρεται να ήταν η ληστεία, συνέβη τον Απρίλιο του 2017 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου το θύμα ζούσε σε μονοκατοικία μαζί με την αδελφή του και τον συνταξιούχο πατέρα τους.

«Τον χτυπούσε χωρίς δισταγμό και οίκτο. Παρότι αιμορραγούσε τον εγκατέλειψε αβοήθητο» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την καταδίκη του 38χρονου Έλληνα.

Για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 και 8 ετών -αντίστοιχα- η 40χρονη Ελληνίδα σύντροφός του βασικού κατηγορουμένου και η 22χρονη κόρη της.

Το δικαστήριο αναγνώρισε και στις δύο ελαφρυντικά ενώ με βάση την ετυμηγορία η κόρη αφέθηκε ελεύθερη ενόψει του εφετείου, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και το όνομα ενός αλλοδαπού, 31 ετών, που φέρεται να ήταν φίλος της 22χρονης, αλλά καθώς παραμένει ασύλληπτος θα δικαστεί εάν και εφόσον συλληφθεί.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες γνώριζαν τον 79χρονο πατέρα του θύματος και ήξεραν για τα εισοδήματά του από συντάξεις και επιδόματα.

Όταν οι τέσσερις δράστες εισήλθαν στην μονοκατοικία ο 52χρονος εκτιμάται ότι προέβαλλε αντίσταση και προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα σε διάφορα σημεία τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Χτυπήματα όμως δέχθηκε κι ο 79χρονος πατέρας που χρειάστηκε να διακομιστεί με τραύματα σε νοσοκομείο.

Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν και η αδελφή του θύματος, επίσης με νοητικά προβλήματα, που προσποιείτο ότι κοιμόταν. Τελικά οι δράστες αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν, περί τα 250 ευρώ, και εξαφανίστηκαν.

Η εμπλοκή τους ταυτοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα από γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε μέσα στο σπίτι, ενώ απολογούμενοι στο δικαστήριο δέχθηκαν ότι πήγαν να κλέψουν αλλά «υπέδειξαν» ως δράστη της ανθρωποκτονίας τον 31 ετών, Αλβανό, συγκατηγορούμενό τους που παραμένει ασύλληπτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή