Γαλλία: Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας το Σάββατο για τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας το Σάββατο για τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλία: Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ενός μηχανισμού ασφαλείας για αύριο, Σάββατο, στο Παρίσι, με την ευκαιρία της νέας κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», που συμπίπτει με την Ημέρα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την πορεία για το Κλίμα.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας διατυπώνουν φόβους για αναζωπύρωση των βίαιων επεισοδίων στους δρόμους του Παρισιού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε σήμερα κάλεσμα για ηρεμία: «Είναι καλό οι πολίτες να εκφράζονται, πρέπει όλα να μπορέσουν να κυλήσουν σε ειρηνικό κλίμα».

«Καλώ τον καθένα από εσάς όλο αυτό να μπορέσει να γίνει σε κλίμα αρμονίας, ομόνοιας και ηρεμίας, προκειμένου οι νεότεροι εξ ημών και οι λιγότερο νέοι να μπορέσουν να επισκεφθούν τα μνημεία μας» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην οικία της ζωγράφου Ρόζα Μπονέρ, στην περιοχή του Παρισιού, με αφορμή τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο αρχηγός της Γαλλικής Αστυνομίας, Ντιντιέ Λαλμάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι 7.500 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου θα αναπτυχθούν αύριο στο Παρίσι, με κανόνια νερού και τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

Μπροστά σε εκείνους που «προφανώς θέλουν να πάρουν εκδίκηση» και δηλώνουν ότι δεν «θα υποχωρήσουμε», «τους απαντώ "εμείς θα είμαστε εκεί"» προειδοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή