Ο ΔΗΚΤΗΣ (21/09/19)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επόμενο βήμα του  Χρ. Σταϊκούρα

Συνεχίστηκαν και χθες οι κατ’ ιδίαν επαφές του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο Λονδίνο με εκπροσώπους funds και επενδυτικών τραπεζών, στο περιθώριο του 14ου ετήσιου roadshow που οργανώνει εκεί το Χ.Α. Το ενδιαφέρον αποδείχθηκε πολύ μεγάλο. Μόνο χθες ο κ. Σταϊκούρας είδε 25 εκπροσώπους, ενώ άλλους 30-35 είχε συναντήσει προχθές, μετά την ομιλία του.

Το μήνυμα που περνάει ο υπουργός Οικονομικών είναι ότι αυτή η κυβέρνηση βάζει στόχους με συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα και δεν μιλάει αόριστα. Κάτι που θεωρεί ότι βρίσκει ανταπόκριση στους ανθρώπους της αγοράς.

Κάπως έτσι, εκθέτοντας στόχους, στοιχεία και χρονοδιαγράμματα, θα αντιμετωπίσει πιθανώς από Δευτέρα τους επίσης απαιτητικούς ανθρώπους των θεσμών, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα για την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Θα είναι η πρώτη του φορά ως υπουργού Οικονομικών, αν και σίγουρα θα τον βοηθήσει η εμπειρία του από τη θέση του αναπληρωτή στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

Κεντρική ψηφιακή πύλη «gov.gr» για το Δημόσιο

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα πρέπει όλοι οι φορείς του Δημοσίου να ενσωματώσουν την ιστοσελίδα τους στη νέα ηλεκτρονική πύλη του ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr) προετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τη νέα ρύθμιση, οι δημόσιοι φορείς που έχουν ή αναπτύσσουν ιστοσελίδες, θα μπορούν να διατηρούν και τη δική τους πύλη, αλλά αυτή υπoχρεωτικά θα περνάει από την πύλη «gov.gr». Επιδίωξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι το «gov.gr» να αποτελέσει μοναδικό σημείο ψηφιακής επαφής του πολίτη με το κράτος, διευκολύνοντας και διευρύνοντας τις ψηφιακά παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες.

Το 2020 οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Για το 2020 παραπέμπονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές και οι διορθώσεις σε περιοχές που παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις. Ωστόσο, το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση η αναπροσαρμογή των αξιών δεν θα ακυρώσει τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Αντίθετα, το ίδιο στέλεχος υποστηρίζει ότι το επόμενο έτος θα εφαρμοστεί και η δεύτερη δόση μείωσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα είναι της τάξεως του 10% μεσοσταθμικά.

Νέο «πακέτο» ακινήτων πουλάει η Bain

Νέο κύκλο πωλήσεων ακινήτων ετοιμάζει η Bain Capital, μετά την επιτυχημένη διάθεση του προηγούμενου διμήνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ιδιώτες επενδυτές, αλλά και εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία συμμετείχαν στη σχετική διαδικασία, με τα σχετικά συμβόλαια αγοραπωλησίας να βρίσκονται στο στάδιο της σύνταξης και υπογραφής αυτή την περίοδο. Η Bain έχει ξεκινήσει την πώληση των ακινήτων που ήταν μέρος των ενυπόθηκων δανείων του χαρτοφυλακίου Amoeba, που απέκτησε πέρυσι από την Τράπεζα Πειραιώς, αντί ποσού της τάξεως των 432 εκατ. ευρώ. Συνολικά στην αγορά έχουν διατεθεί προς πώληση ακίνητα αξίας της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται νέος κύκλος πωλήσεων.

Alpha Bank: 800 άτομα σε εθελουσία

Τα 800 άτομα έφτασε η συμμετοχή των υπαλλήλων στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ενεργοποίησε στις 9 Σεπτεμβρίου η διοίκηση της Alpha Bank. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η απήχηση του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, σε μια περίοδο που αντίστοιχα προγράμματα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Αποδεικνύεται έτσι ότι η διαμόρφωση ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναδιοργάνωση της τράπεζας και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η επιτυχία του εγχειρήματος δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση της τράπεζας να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης, δίνοντας τη σκυτάλη σε στελέχη της νέας γενιάς του ομίλου. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα απευθυνόταν σε στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών και του δικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή, τουλάχιστον, προϋπηρεσία στην τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή