Αλίκη Περρωτή: Η Ελληνίδα της διασποράς με το διαρκές φιλανθρωπικό έργο

Αλίκη Περρωτή: Η Ελληνίδα της διασποράς με το διαρκές φιλανθρωπικό έργο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αισθάνομαι τυχερή, γιατί είχα το προνόμιο να μπορώ να μοιράζομαι αυτά που μου δόθηκαν», έλεγε η Αλίκη Περρωτή σε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Κ», το 2018. Λόγια ειλικρινή και ανυπόκριτα από μια Ελληνίδα που μπορεί να περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μακριά από την πατρίδα της, αλλά δεν έχασε ποτέ την έγνοια της για εμάς. Το έργο της ευποιίας της δεν ξεκίνησε με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Ηδη από τη δεκαετία του 1980 –και ενώ ο τότε σύζυγός της Δημήτρης Περρωτής, βρισκόταν εν ζωή– προίκισε τη Νέα Ιωνία με το Κωνσταντοπούλειο, ένα σύγχρονο νοσοκομείο στη μνήμη των γονέων της, του Θόδωρου και της Μαρίτσας Κωνσταντοπούλου.

Στα επόμενα χρόνια, το ενδιαφέρον της στράφηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου η υλική και ηθική υποστήριξή της συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο στην εξέλιξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Από νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μέχρι την κτιριακή υποδομή, η Περρωτή άφησε τη σφραγίδα της με τη δημιουργία του Perrotis College – και όχι μόνον.

Αλίκη Περρωτή: Η Ελληνίδα της διασποράς με το διαρκές φιλανθρωπικό έργο-1

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο έγινε η τελευταία δωρεά της κ. Περρωτή.

Η τελευταία δωρεά της έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε στις 12/9 την ανακαινισμένη νοσηλευτική πτέρυγα του χειρουργικού τομέα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Σταματίου Ράπτη. Με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, η πτέρυγα 4Ν θα μετονομαστεί σε πτέρυγα «Αλίκη Περρωτή».

Απευθυνόμενος στην  Αλίκη Περρωτή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε: «Πέρα από τη χαρά μου, θα ήθελα να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων για τη γενναιόδωρη προσφορά σας. Εχοντας επιδείξει αξιοθαύμαστο έργο στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζετε σήμερα αυτή την προσφορά προς τις Ενοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, δηλώνοντας παρούσα στην προσπάθεια της χώρας και της κοινωνίας για ευημερία και πρόοδο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Πολεμικό Ναυτικό, αναγνωρίζοντας αυτή την προσφορά, ονόμασε την πτέρυγα 4Ν πτέρυγα “Αλίκης Περρωτή”. Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία για τη συνέχιση του πολύ σημαντικού έργου που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Εξ ονόματος των Ενόπλων Δυνάμεων, σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας και σας ευχαριστούμε για την ευγενική σας κίνηση. Πάντα έλεγα ότι ένα κερί αρκεί για να διαλύσει το πιο βαθύ σκοτάδι. Εδώ υπήρχε ήδη αρκετό φως, αλλά σήμερα αυτό το φως έγινε αρκετά λαμπρότερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή