Η «μανία» των Σάσεξ κατακτά τη νότια Αφρική (φωτογραφίες)

Η «μανία» των Σάσεξ κατακτά τη νότια Αφρική (φωτογραφίες)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Ιούνιο, το Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του, Μέγκαν Μάρκλ και ο νεογέννητος γιος του, ο Άρτσι, θα πραγματοποιήσουν το φθινόπωρο την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύσει την ημερομηνία.  

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ (ή «οι Σάσεξ» για συντομία) θα ξεκινήσουν την δεκαήμερη περιοδεία τους – το πρώτο τους επίσημο ταξίδι ως οικογένεια μετά τη γέννηση του γιου τους-  την Δευτέρα. 

Η περιοδεία περιλαμβάνει επισκέψεις στην Νότια Αφρική,τη Μποτσουάνα και το Μαλάουι, χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πολύ δημοφιλή και αγαπητά. 

«Η οικογένειά μας θα πραγματοποιήσει το πρώτο της επίσημο ταξίδι στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου η οποία τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι μου», έγραψε ο Χάρι στον λογαριασμό του στο Instagram. «Ανυπομονώ να γνωρίσω τη Νότια Αφρική στη σύζυγο και τον γιο μου».

Η «μανία» των Σάσεξ κατακτά τη νότια Αφρική (φωτογραφίες)-1

Την Τετάρτη ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντηθεί με τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της μάχης κατά του απαρτχάιντ και στενό φίλο του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Η «μανία» των Σάσεξ κατακτά τη νότια Αφρική (φωτογραφίες)-2

Την Πέμπτη ο πρίγκιπας θα συνεχίσει μόνος του την περιοδεία του στη Μποτσουάνα, την Ανγκόλα και το Μαλάουι, ενώ η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν στη Νότια Αφρική όπου θα συμμετάσχουν σε άλλες εκδηλώσεις.

Η Μποτσουάνα αποτελεί αγαπημένο προορισμό του ζευγαριού. Το 2016 «κατάφερα να πείσω (τη Μέγκαν) να έρθει να με βρει στη Μποτσουάνα. Και κατασκηνώσαμε κάτω από τα αστέρια», είχε διηγηθεί ο Χάρι στο BBC μετά την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων τους.

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας θα μεταβεί στη συνέχεια στην Ανγκόλα, όπου θα ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία στη διάρκεια ταξιδιού της στη χώρα το 1997 είχε εμπλακεί ενεργά στην αντιμετώπιση των ναρκών κατά προσωπικού.

Η «μανία» των Σάσεξ κατακτά τη νότια Αφρική (φωτογραφίες)-3

Έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ανγκόλας Ζοάο Λουρένσο στις 28 Σεπτεμβρίου, ο πρίγκιπας Χάρι θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Μαλάουι, όπου θα επισκεφθεί προγράμματα υγείας και κατά της λαθροθηρίας.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ολοκληρώσουν την περιοδεία τους στις 2 Οκτωβρίου στη Νότια Αφρική με μία συνάντηση με την Γκράσα Μασέλ, την τελευταία σύζυγο του Νέλσον Μαντέλα, και μια συνομιλία με τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή