Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία

Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε το απόγευμα του Σάββατου την Αλβανία. Ο σεισμός, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 17:04 (ώρα Ελλάδος) και είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο της Αδριατικής, 34 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση, μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία-1

Οι αρχές κάνουν λόγο για 105 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου, χωρίς κάποιος εξ αυτών να βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Από τις σεισμικές δονήσεις έχουν υποστεί ζημιές κτίρια και πολυκατοικίες, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους δίνονται οδηγίες στους κατοίκους και τους ενημερώνουν για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και τους καλούν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια.

Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου. Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διεκόπησαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθοδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, αναφέρει ο εγχώριος Τύπος

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν οι πιο ισχυρές τα τελευταία 20-30 χρόνια, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αμυνας της χώρας. 

Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία-2

Αισθητές οι δονήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Οι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως στην Κέρκυρα. 

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».

Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε ελληνικό έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή