Κρίσιμη κατάθεση στον Αρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο

Κρίσιμη κατάθεση στον Αρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς εισαγγελέας Ελένη Ράικου που είχε χειριστεί αρχικά τις έρευνες της Novartis και είχε παραιτηθεί καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στο έργο της, μιλώντας για πρώτη φορά για τον λεγόμενο  «Ρασπούτιν» καταθέτει σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κατάθεση Ράικου είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα στοιχεία που θα έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές και στη συνέχεια η Βουλή, καθώς αν στην κατάθεση της κατονομάσει και δώσει στοιχεία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η κατάθεσή της θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η κατάθεση Ράικου αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς αν καταθέσει στοιχεία κατά Παπαγγελόπουλου, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό διότι θα καταθέτει εξ ιδίας γνώσεως παρεμβάσεις καθώς χειρίστηκε τις έρευνες για τη Novartis και παραιτήθηκε το 2016 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και το ρόλο «Ρασπούτιν», στον οποίο ήταν εκείνη που προσέδωσε το προσωνύμιο.

Η Ελένη Ράικου με την ιδιότητά της ως τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα και για το λόγο αυτό η κατάθεση της ίσως είναι η πλέον ενδιαφέρουσα ενώ έχουν ήδη υπάρξει οι καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή που επόπτευε τις έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς και έχει καταγγείλει και αυτός παρεμβάσεις και λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς.

Κατάθεση Στουρνάρα

Πριν από λίγο κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, που ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρα παρέμεινε στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη που διενεργεί μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis για μία περίπου ώρα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε κύριο υπόμνημα και  συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε  πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δυο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα  της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με την μήνυσή του ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος»,  μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας διαφθοράς. Στις καταθέσεις  αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή