Η «ωραιότερη γυναίκα του κόσμου»

Η «ωραιότερη γυναίκα του κόσμου»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπερατλαντικό ταξίδι δεν μοιάζει να επηρεάζει τη φρεσκάδα της Τζίνα Λολομπρίτζιντα, η οποία στα νεανικά της 27 κατεβαίνει από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Idlewild της Νέας Υόρκης (μετονομάστηκε σε Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι μετά τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου) τον Σεπτέμβριο του 1954. Την Ιταλίδα ηθοποιό συνοδεύει ο Σλοβένος σύζυγός της, Μίλκο Σκόφιτς, ένας γιατρός που έχει αφήσει πίσω τη δική του καριέρα για να επικεντρωθεί στη δική της. Τα πρώτα βήματα της σταρ έχουν γίνει στην Τσινετσιτά της Ρώμης, η «Λολό» έχει ήδη βρεθεί στο κινηματογραφικό πλευρό του Ζεράρ Φιλίπ, του Έρολ Φλιν και του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ενώ την περιμένουν ακόμη συμπρωταγωνιστές όπως ο Μπαρτ Λάνκαστερ και ο Φρανκ Σινάτρα. Ο γάμος της «ωραιότερης γυναίκας του κόσμου» με τον Σκόφιτς θα λήξει επισήμως το 1971, χρονιά που ο γιος τους, Αντρέα, γιορτάζει τα 14α γενέθλιά του.    

Σήμερα, στα 92 της, η Λολομπρίτζιντα εργάζεται ως γλύπτρια, ζει στη βίλα της στην Αππία οδό της Ρώμης και έχει υποσχεθεί να συνεχίσει μια δικαστική μάχη με τον πρώην Ισπανό, κατά 34 χρόνια νεότερο, αρραβωνιαστικό της, τον οποίο κατηγορεί για εξαπάτηση, που οδήγησε σε έναν «ψεύτικο» γάμο. Μάνατζέρ της είναι ένας 30χρονος Ιταλός, που έχει κερδίσει τη δική της εμπιστοσύνη – αλλά όχι εκείνη της οικογένειάς της.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή