ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο

Μαρία Αργύρη

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ψωμιά, Συνταγές, Γλυκά, Ντομάτα, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες

Εύκολο / Μερίδες: 40 - 50 κομμάτια / Προετοιμασία: 15΄ / Χρόνος: 15΄- 20΄

Υλικά
  • 2 ντομάτες μέτριες, πολτοποιημένες
  • 150 γρ. ηλιόσπορος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 600 - 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι


Διαδικασία

Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.

Εναλλακτικά, τη βουτυρώνουμε. Πλάθουμε με τη ζύμη λεπτά κορδόνια, τα οποία αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.

Αφήνουμε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε τα κριτσίνια στον αέρα για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μυστικό: Αντί για ντομάτες, μπορούμε να βάλουμε 250-300 γρ. νόστιμα πομοντόρια

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ