Ιταλία: Αφήστε το μάθημα για το κλίμα, προτρέπει τους μαθητές ο υπουργός Παιδείας

Ιταλία: Αφήστε το μάθημα για το κλίμα, προτρέπει τους μαθητές ο υπουργός Παιδείας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας προέτρεψε τους μαθητές να αφήσουν τα μαθήματά τους και να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις της Παρασκευής για το κλίμα, όταν πολίτες σε πολλές χώρες αναμένεται να βγουν στους δρόμους, στον απόηχο της μαζικής κινητοποίησης της περασμένης εβδομάδας με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που ζητούσαν την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Έχω ζητήσει από τα σχολεία να θεωρήσουν δικαιολογημένες τις απουσίες των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής» έγραψε σήμερα στο Facebook ο υπουργός Παιδείας Λορέντζο Φιοραμόντι.

Ο Ιταλός υπουργός κρίνει πως η απεργία για το κλίμα είναι «αναγκαία» για το μέλλον των μαθητών, το οποίο «απειλείται από την περιβαλλοντική καταστροφή και ένα μη βιώσιμο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης».

Η Ιταλία θα απεργήσει στις 27 Σεπτεμβρίου, μαζί με άλλες χώρες, μεταξύ αυτών την Ολλανδία, τον Καναδά, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Στις 20 Σεπτεμβρίου, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους σε μια παγκόσμια κινητοποίηση, πηγή έμπνευσης για την οποία ήταν η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Πρώην καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Pretoria, ο Φιοραμόντι έχει γράψει βιβλία όπου υποστηρίζει ότι το ΑΕΠ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως η βασική μονάδα μέτρησης για την οικονομική επιτυχία μιας χώρας.

Στέλεχος του αντισυστημικού και υπέρ του περιβάλλοντος Κινήματος των 5 Αστέρων, ο Λορέντζο Φιοραμόντι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής νέων φόρων στα εισιτήρια των αεροπλάνων προκειμένου να συγκεντρωθούν κονδύλια για την εκπαίδευση και να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Retuers

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή