Πρόσωπα της Τρίτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πραγματική έκπληξη –αν και όχι τόσο μεγάλη για όσους έχουν δει τη σειρά– επιφύλαξε η 71η απονομή των βραβείων Emmy και αυτή δεν ήταν άλλη από τον θρίαμβο της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ (φωτ.), δημιουργού του πανέξυπνου «Fleabag». Η Βρετανίδα σεναριογράφος και ηθοποιός έφυγε από την τελετή της Κυριακής αγκαλιά με τρία βραβεία για την καλύτερη κωμική σειρά, το κορυφαίο σενάριο και την κωμική γυναικεία ερμηνεία, κλέβοντας έτσι τις εντυπώσεις, σε μια βραδιά που κατά τα άλλα κύλησε μάλλον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

(…) Μεγάλος νικητής ήταν σίγουρα και το «Game of Thrones», ο αμφιλεγόμενος τελευταίος κύκλος του οποίου απέσπασε το Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ ο Πίτερ Ντίνκλεϊτζ βραβεύτηκε για τον Β΄ ανδρικό ρόλο. Στους υπόλοιπους νικητές δίκαιη πρέπει να χαρακτηριστεί η αναγνώριση για σειρές όπως το πολυσυζητημένο «Chernobyl» (καλύτερη μίνι σειρά, σενάριο, σκηνοθεσία) και το καλοφτιαγμένο «Ozark» (σκηνοθεσία, ρόλοι).

(…) Βραβεύσεις είχαμε και στη Δράμα αυτές τις μέρες με το 42ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους να ρίχνει αυλαία, απονέμοντας τον Χρυσό Διόνυσο στην ταινία «Index» του Νικόλα Κολοβού. Αυτή ήταν η δεύτερη βράβευση για τον Κολοβό στη Δράμα· από το φεστιβάλ έφυγε επίσης με τρία βραβεία (σκηνοθεσία, ερμηνείες) και το «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Κεκάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή