Μ. Γκιούρδας: «Να κρατήσουμε επαφή με το υψηλό επίπεδο»

Μ. Γκιούρδας: «Να κρατήσουμε επαφή με το υψηλό επίπεδο»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών από τη Ρωσία (0-3) σηματοδότησε και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019. Η παρουσία, όμως, της γαλανόλευκης σε μια τέτοιου επιπέδου διοργάνωση σηματοδότησε και την επιστροφή του ελληνικού βόλεϊ στα «σαλόνια» της ευρωπαϊκής πετοσφαίρισης και την επιτακτική ανάγκη για παραμονή σε αυτά.

Δέκα χρόνια είχε να προκριθεί η εθνική ομάδα σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και, τώρα, οι ιθύνοντες πρέπει να βρουν τον τρόπο να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, ώστε κάποια στιγμή να κάνει και το… παραπάνω βήμα. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή», λέει στην «Κ» ο Μάριος Γκιούρδας, ο οποίος ως αθλητής συμμετείχε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού βόλεϊ και τώρα είναι στο πλευρό της Εθνικής ως μάνατζερ.

«Η παρουσία μας ήταν καλή. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε να ανταγωνιζόμαστε ομάδες όπως η Ρωσία. Σε αυτές τις διοργανώσεις βλέπουμε τον τρόπο ώστε να γίνουν οι βελτιώσεις στην ομάδα, όμως η διαδρομή δε θα είναι εύκολη. Η εθνική ομάδα πρέπει να είναι παρούσα σε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Προς το παρόν, είμαστε “πτωχοί” από πλευράς παραστάσεων και εμπειριών. Μόνο εάν έχουμε επαφή με τόσο υψηλό επίπεδο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά», υπογράμμισε ο παλαιός διεθνής βολεϊμπολίστας.

Από την αρχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας γνώριζαν ότι η 4η θέση στον όμιλο και η πρόκριση στους «16» θα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να καταφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Αυτά που είχαμε ως στόχο, δηλαδή την κατάκτηση της 4ης θέσης και την είσοδο στους “16”, τα πετύχαμε. Η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα οργανωθούμε καλύτερα για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στους επόμενους αγώνες», μας είπε ο Μάριος Γκιούρδας.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών συνεχίζεται με την προημιτελική φάση. Στα σημερινά παιχνίδια θα βρεθούν αντιμέτωπες: Ιταλία – Γαλλία και Σερβία – Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή