«Αρρυθμίες» στη ρυθμική, χάνονται οι Ολυμπιακοί

«Αρρυθμίες» στη ρυθμική, χάνονται οι Ολυμπιακοί

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) έστειλε μηνύματα στην ελληνική γυμναστική για το επίπεδο της ρυθμικής μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ, η χώρα μας δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια πρόκριση για τη διοργάνωση του 2020 και, τώρα, οι πιθανότητες για παρουσία της ρυθμικής μας στο Τόκιο έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ πλασαρίστηκε, όπως πέρυσι, στην 22η θέση του κόσμου. Για να έκλεινε «εισιτήριο» για την Ιαπωνία θα έπρεπε να βρεθεί ανάμεσα στις εννέα πρώτες. Στις ομάδες που είχαν κατακτήσει, ήδη, την πρόκριση (Ρωσία, Βουλγαρία, Ιταλία και Ιαπωνία) προστέθηκαν και οι Λευκορωσία, Ισραήλ, Κίνα, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία. Η τελευταία πρόκριση για ανσάμπλ της Γηραιάς Ηπείρου θα έρθει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κιέβου (21-24/5/2020). Αυτό το πολυπόθητο χαρτάκι, εκτός από τις Ελληνίδες, διεκδικούν και αθλήτριες από Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Εσθονία και Ουγγαρία, οι οποίες έφεραν καλύτερα αποτελέσματα από την Εθνική μας στο Παγκόσμιο του Μπακού.

Σε ό,τι αφορά το ατομικό, η Ελένη Κελαϊδίτη δεν κατάφερε να μπει στις 24 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Τώρα θα πρέπει να πάρει καλά πλασαρίσματα στη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων του Απριλίου, η οποία θα δώσει τρεις προκρίσεις, ή, σε διαφορετική περίπτωση να καταφέρει να κερδίσει το μοναδικό «εισιτήριο» που θα… εκδοθεί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κιέβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή