Η απάντηση Τούνμπεργκ στις ειρωνείες Τραμπ μέσω Twitter

Η απάντηση Τούνμπεργκ στις ειρωνείες Τραμπ μέσω Twitter

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε το προφίλ της στο Twitter, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να την ειρωνευτεί.

«Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον», γράφει στο νέο προφίλ της η 16χρονη, αντιγράφοντας την περιγραφή του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα από την ομιλία της Τούνμπεργκ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στο οποίο η έφηβη από τη Σουηδία κατήγγειλε οργισμένη τους ηγέτες επειδή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και κατέληγε με το ερώτημα: «Πώς τολμάτε;». Ο Τραμπ συνόδευσε το βίντεο με το σχόλιο «Δείχνει να είναι ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι, που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Πόσο ωραίο είναι να την βλέπεις!».

Ο Τραμπ και η Τούνμπεργκ δεν έχουν συναντηθεί, αν και βρίσκονται και οι δύο στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε δίπλα της και κατά τα φαινόμενα δεν την πρόσεξε, καθώς εκείνη την ώρα μιλούσε σε δημοσιογράφους.

Σήμερα, τα χάσταγκ #GretaThunbergOutdidTrump (Η Γκρέτα Τούνμπερκ υπερτερεί του Τραμπ) και #BeBest (Γίνε ο καλύτερος) ήταν από τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ. Το BeBest είναι η εκστρατεία της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ ενάντια στο μπούλινγκ στο διαδίκτυο.

Η Τούνμπεργκ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, είναι το φαβορί. Ο Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι του αξίζει το Νόμπελ και την Δευτέρα παραπονέθηκε ξανά ότι δεν θα του το δώσουν. «Νομίζω ότι θα άξιζα το Νόμπελ για πολλά πράγματα, αν το απένειμαν δίκαια, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή