BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια ο οίκος Bulgari γνωρίζει πραγματική άνθηση στους τομείς του design, της δημιουργικότητας και της υψηλής τεχνογνωσίας. Τον παρακολουθούμε να κάνει τολμηρά βήματα –και άλματα– και να παρουσιάζει ρολόγια εξαιρετικά, χαράζοντας νέους δρόμους στην ωρολογοποιία. Απόδειξη το νέο Octo Finissimo Chronograph GMT που παρουσιάστηκε φέτος στην έκθεση της Βασιλείας. Πέρα από την avant-garde σχεδίαση και το απολύτως σύγχρονο ύφος του, ξεχωρίζει και για κάτι πολύ σημαντικό. Είναι το πέμπτο κατά σειρά παγκόσμιο ρεκόρ λεπτότητας που σημειώνει η Bulgari. Το προηγούμενο Octo Finissimo είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Βασιλεία το 2018 και ήταν το λεπτότερο tourbillon στον κόσμο (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-1

Τώρα ο ιταλικός οίκος επανέρχεται με τον λεπτότερο μηχανικό χρονογράφο στην ιστορία, ο οποίος έχει κάσα από αμμοβολημένο τιτάνιο διαμέτρου 42 mm και πάχους μόλις 6,9 mm.

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-2

Σε ιδιαίτερο σχήμα που δεν είναι ούτε τετράγωνο, ούτε στρογγυλό, αλλά οκτάγωνο (εξού και Octo), φιλοξενεί στο εσωτερικό έναν εξίσου υπέρλεπτο αυτόματο μηχανισμό, τον BVL 318 Caliber, ο οποίος έχει πάχος μόλις 3,3 mm και διαθέτει και ώρα GMT.

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-3

Το γεγονός ότι πρόκειται για αυτόματο μηχανισμό καθιστά το επίτευγμα ακόμη πιο σημαντικό, αφού οι σχεδιαστές κατέφυγαν στη χρήση ενός περιφερειακού ρότορα προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο το συνολικό πάχος του.

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-4

Εγγυάται ενεργειακή αυτονομία 55 ωρών και μπορεί να τον θαυμάσει κανείς από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας.

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-5

Το καντράν του ρολογιού είναι άριστα σχεδιασμένο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργική η ένδειξη GMT. H ρύθμιση της τοπικής ώρας γίνεται από ένα μπουτόν στο 9 ενώ η home time εμφανίζεται στο υποκαντράν στο 3 και χάρη στην 24ωρη διάταξή του δείχνει ταυτόχρονα και εάν είναι ημέρα ή νύχτα.

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-6

Ο μετρητής των λεπτών του χρονογράφου έχει τοποθετηθεί στο 6 ενώ στο 9 τρέχουν τα μικρά δευτερόλεπτα.

BULGARI Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic-7

Το Bulgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic είναι στεγανό μέχρι 30 μ. και αγκαλιάζει τον καρπό με ένα μπρασελέ από αμμοβολημένο τιτάνιο, ιδιαίτερα απαλό στην αφή. Τιμή: 17.900 €

 

Αποκλειστικός διανομέας: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Περισσότερες πληροφορίες για την Bulgari εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή