Ματαιώνεται η συγχώνευση Philip Morris – Altria

Ματαιώνεται η συγχώνευση Philip Morris – Altria

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε το σχέδιο συγχώνευσης των εταιρειών Phillip Morris και Altria οι οποίες αποφάσισαν ωστόσο να προωθήσουν από κοινού το IQOS στην αμερικανική αγορά.

Οι δύο εταιρίες, δηλώνουν τώρα έτοιμες να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ στην αμερικανική αγορά.

«Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να εστιάσουν στην προώθηση του IQOS στις ΗΠΑ ως τμήμα του αμοιβαίου ενδιαφέροντός τους να επιτύχουν ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris Αντρέ Καλαντζόπουλος.

Σημειώνεται ότι η Altria έχει μεταξύ άλλων την ευθύνη διακίνησης του IQOS, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Phillip Morris.

Η Altria έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στα προϊόντα ατμίσματος, με την εξαγορά της Juul, εταιρείας με το μεγαλύτερο μερίδιο στις ΗΠΑ στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά εσχάτως επλήγη όπως και όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα προϊόντα ατμίσματος, από τη δημοσιοποίηση περιστατικών που ενοχοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Προκύπτει ότι η τεχνολογική/επιστημονική αρτιότητα του προϊόντος IQOS που θερμαίνει και δεν καίει τον καπνό έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφαση της μη-συγχώνευσης με την Altria, η οποία διαθέτει ποσοστό 35% στη Juul, εταιρία ηλεκτρονικών συσκευών καπνίσματος.

Η κρίση που πλήττει την Juul Labs αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και για τη μητρική Altria, που σήμερα ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε διαφημιστική προβολή των προϊόντων της στις ΗΠΑ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της, Κέβιν Μπέρνς οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή