Βαλκανική τετραμερής σε επίπεδο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη

Βαλκανική τετραμερής σε επίπεδο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον στενότερο δυνατό συντονισμό των χωρών της Βαλκανικής που είναι ενταγμένα στην Ε.Ε. συζήτησαν στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και οι ομόλογοί του από τη Βουλγαρία (Εκατερίνα Ζαχαρίεβα), την Κροατία (Γκόρντμαν Ράντμαν) και τη Ρουμανία (Ραμόνα Μανέσκου).

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί σήμερα διμερώς και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση των τεσσάρων υπουργών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ και είχε ως βασικό αντικείμενο τις επικείμενες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ε.Ε., σχετικά με την πιθανότητα διεύρυνσης της Ενωσης στα δυτικά Βαλκάνια. Ευλόγως, η Αθήνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη διαδικασία, καθώς στις 17 Οκτωβρίου θα κριθεί αν η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία θα λάβουν ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Στο πλαίσιο της συνάντησής μας μιλήσαμε για την προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, για την κοινή μας αντίληψη ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και τα ειδικά θέματα που δημιουργεί η διεύρυνση όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα να μπορούν οι υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών να μιλάνε μεταξύ τους και να καταλήγουμε σε κοινές θέσεις που αφορούν το κοινό συμφέρον και την κοινή ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσα στην Ε.Ε.», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησής του με τους τέσσερις ομολόγους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή